Home / Tech / Gadgets / Apple iPhone 4 Dah Sampai Malaysia – Complete Update With Price

Apple iPhone 4 Dah Sampai Malaysia – Complete Update With Price

Akhirnya Apple iPhone 4 akan dilancarkan pada malam ni di The Gardens MidValley. Bagi peminat Apple iPhone 4, gadget ni boleh dibeli dari mana2 cawangan Maxis dan Digi. iPhone 4 kali ni akan ada 2 warna pilihan, putih dan hitam. Recommended retail price ialah RM2,690 untuk 32GB dan RM2,290 untuk 16GB. Kalau nak beli lagi murah, kenalah subscribe pada pelan panggilan dari Maxis dan Digi.

Apa yang best sgt tentang Apple iPhone 4 ni ialah ada upgrade pada features phone ni berbanding dgn iPhone 3GS. Antara upgrade yang paling obvious adalah:

1) iPhone 4 ni boleh buat video call
2) Ada HD video recording
3) Skrin resolution yg mantap (iPhone panggil benda ni sebagai retina display)
4) 5 megapixel kamera

Sebenarnya kat luar sana ada banyak lagi handphone touchscreen macam Samsung Omnia II, HTC Touch Pro 2, Blackberry Storm 2 tapi kebanyakannya adalah Windows based. Tapi apa yang best pasal iPhone ni sebab touchscreen dia sangat responsive. Dia takkan tersangkut2 bila kita navigate pakai jari. Sebab tu ramai yg tak suka touchscreen phone kalau x responsive sebab susah nak navigate.

Kalau mengikut website Maxis , iPhone 4 ni boleh mula dibeli pada 26 September 2010 di cawangan Maxis Centre KLCC, Pavillion, The Gardens, TTDI dan Sunway Pyramid. Cawangan lain akan mula jual iPhone 4 pada 27 September.

Bagi yang berminat nak beli, boleh subscribe mana-mana pelan panggilan postpaid Maxis selama 1 atau 2 tahun. Pelan termurah start dari RM100 sebulan dan harga iPhone 4 32GB ialah RM1,990 (kontrak 1 tahun) dan iPhone 16GB ialah RM1,690 (kontrak 2 tahun). Biasanya bila dah subscribe ni, harga iPhone ni akan jadi murah skit. Untuk complete price info, boleh refer gambar kat bawah (Sumber: Maxis)

Selain Maxis, Digi pon ada pakej untuk iPhone 4 ni. Tapi macam biasalah, kalau nak murah skit kenalah subscribe pelan panggilan Digi.

Untuk harga, boleh refer jadual kat bawah (Sumber: Digi)

Rasa-rasa macam dah tertarik sbb iPhone ni ada semua features yang dicari selama ni. Kalau dia boleh install Garmin Mobile XT lagilah cantek. Cuma rasanya iPhone ni tak boleh nak install Garmin Mobile GPS. Kalau tak mmg dah complete sbb map Garmin ni agak detail untuk Malaysia.

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

40 comments

  1. wah..mmg dh terseabr td kt fb ifa nie..hihi..bestnye tue kalu dpt..best lg dr iphone yg mule2 kuar aritue..hihi..mo mintak ngan en.bebeh la..haha..die pun gune iphone..hihi
    tiefazatie recently posted..KL Urbanite First Giveaway Contest

  2. thanks for sharing..kat UK sgt famous iphone ni :) hubby dh rembat satu :p

    • iphone ni mmg best cuma iphone 3gs byk features yg kurang compare dgn smartphone lain. nasib baik iphone 4 dia dah tambah features lain

  3. sedang b’usaha untuk rembat sbijik..hehe
    panadol recently posted..Ubat Untuk Malware

  4. wooowww..

    mengidam aje lah.
    iphone 3G pom lom pegang lagi.

    wink wink T_T
    robotsakti recently posted..Pesen Rambut

  5. huhu… sy ni boleh tgk je la..

  6. touch screen ni leceh la bagi org macam saya. hehe

    • touchscreen ni mmg leceh skit lebih2 lagi org yg bercari besar. kalau pakai omnia 1st generation lagi susah sbb keypad kecik. asyik tertekan abjad lain jer. naik fedup plak. hehe

  7. Boleh tahan juga harga dia
    hehehe kene beli sebijik ni
    wazy recently posted..PC Booster 70

  8. wah..besnye..
    tp hnya mmpu memndang je..
    syu90 recently posted..Update Nuffnang

  9. too bad saya tak akan dapat.. =)
    ken recently posted..That Kenwooi on YouTube

  10. wahh…cantik menarik tertarik kau memang debomm! rasa macam nak je satu…
    sonographer recently posted..Renal Arteries

  11. Nokia Lampu Picit RM85 still Terbaeekkk….

    hahaha…
    The Sharkox: Jejaka Hensem dari Sintok

  12. agak mahal bagi aku..
    tapi iPhone ni memang menarik
    Mus recently posted..Gambar GANAS 18SG – Bila KEPALA & BADAN Dipisahkan!!

  13. nak…nak…trangan nk beli 1, so kena saving lah ni..hehe
    yusz78 recently posted..Bila terbakarpanggil bomba

  14. bestnye klau dpt..
    darkbatman recently posted..DiGi iPhone 4 Play

  15. teruja nak dpt iphone 4 ni.. tp belum mampu lagi.. haha
    Azuan recently posted..DiGi iPhone 4 Play

  16. wah semua orang mengidam nak dapat iphone nie… :-)
    zik recently posted..Tips menghalau lalat

  17. tuan blog tak nak wat contest bagi hadiah iphone?
    Khidhir recently posted..5 sebab kenapa Apple Iphone 4 dikatakan kurang berkualiti

  18. wah sume dok tungge mende..hambe je x tunggu hi..

  19. waaa ssuzie nk 1 je..xbnyk..bro leh kasi x.ihi.

  20. ohoho..brminat gak ngan iPhone 4 ni,
    tp tu laa,arge yg diorg offer tanpa plan maxis or DiGi sgt tak mampu utk sy beli..
    iPhone 4,oo iPhone 4……
    misaki ayuzawa recently posted..Diari Faisal

  21. kat UK dh lama masuk iphone 4 ni…
    my hubby dh rembat satu last 2 weeks :) kat sini cash harga 500 pound…tak terikat dgn kontrak lah :)
    mama zharfan recently posted..sticky post RM100 jd taruhanjom cuba nasibclick jer banner kat bwh ni

  22. Aku terigin sgt nk pakai Iphone 4 nie..
    Zon Melayu Boleh recently posted..Jangan Mandi Bogel

  23. klu aku nk beli nk beli 3 biji..blh pakai 3 line..hilang satu pun ada 2 lagi..kihkihkih,…
    Awek PANAS recently posted..Gambar tersembunyi

  24. wah..bler leh dapat ni..kempunan giler r..mahal lak tu..haish..klu der mdel g canggih mst hrga turun skit,tungu je la.haha

  25. Nak tunggu dulu la sampai benda ni stabil.. tapi rasanya nak beli iPAD, lagi best.. besar lagi tu.
    Steward John recently posted..My first experience with my new “girlfriend”

  26. bestnya kalu eira dpt ni..huhu

  27. ntah bla la dpt phone ig ni

  28. haha..bro jerry pon nk tungu
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  29. Yer la Suzie, kita nak yang stabil dulu baru beli.. tup2 dah keluar iPhone 9G pun masih lagi tak beli2.. haha
    Steward John recently posted..Now Everyone Can Fly! You Got Wings meh

  30. haha…adoi la..best kan kalu nuff bg byk duit smp leh beli iphone4 nie sebiji..hihi..berangan..=p
    tiefazatie recently posted..hadiah misteri utk ifa la!

  31. kan best kalau dapat sebijik…
    Yiedpozi recently posted..Jom Baca Tips Menjana Trafik Ke Blog-Website

  32. aku dh rembat 5 bijik, sape nk aku tolak harga pasaran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge