Home / Author Archives: kl urbanite (page 13)

Author Archives: kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

Office Unit To Sell/For Sale At Wangsa Link

I have an office unit to sell at Wangsa Link. The office is located on the second floor which is on the same row as Maybank and NZ Curry House. Wangsa Link is strategically located at the CBD of Wangsa ...

Read More »

Temuduga UiTM Bagi Kemasukan Disember 2010

Bagi bakal calon yang telah memohon untuk melanjutkan pelajaran ke UiTM, hujung minggu nie dan awal minggu hadapan akan diadakan sesi temuduga bagi calon yang telah dipilih untuk ditemuduga. Temuduga bagi calon yang telah memohon untuk melanjutkan pelajaran ke UiTM ...

Read More »

12 Maut Dalam Kemalangan Bas Ekspres Di Lebuh Raya Utara Selatan Berdekatan Plaza Tol Simpang Ampat, Alor Gajah

REMBAU: Seramai 12 orang maut dan lebih 40 lagi cedera dalam satu kemalangan membabitkan dua bas, sebuah van dan tiga kereta di Kilometer 223, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat di sini, petang tadi. Polis berkata, kejadian berlaku ...

Read More »

Lirik Sixth Sense Yang Sempurnakanku

Weekend nie saya ada ke Johor untuk attend wedding cousin saya. Sepanjang perjalanan tue adalah terdengar lagu terbaru dari Sixth Sense Yang Sempurnakanku dalam radio. Sebenarnya lagu Sixth Sense yang baru ni dah banyak kali saya dengar kat blog lain ...

Read More »

Pembentangan Bajet 2011 – Apa Harapan Anda?

Pembentangan bajet atau belanjawan 2011 pada 15 Oktober 2010 nanti pastinya ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia. Pasti ada yang tertanya-tanya apakah insentif yang akan diperkenalkan nanti dalam bajet 2011 kali nie. Tumpuan rakyat Malaysia sudah pasti pada insentif menarik yang akan ...

Read More »

Bahang Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2010

Demam perlawanan akhir Piala Malaysia 2010 dah semakin dirasai oleh semua peminat bolasepak tanah air. Dengan perlawanan terakhir peringkat kumpulan akan berlangsung pada Sabtu ni, teka teki siapa yang akan mara ke peringkat suku akhir Piala Malaysia akan mula terjawab ...

Read More »

Mari Menari Di Astro Ria

Pasti anda semua dah mula perasan iklan Mari Menari yang kerap ditayangkan di saluran Astro Ria. Mesti ada yang tertanya-tanya Mari Menari ni macam Sehati Berdansa ke? Mari Menari nie merupakan sebuah rancangan TV realiti terbaru dari Astro yang berkonsepkan ...

Read More »

Info Terkini Contest KL Urbanite First Giveaway

Seperti yang telah dijanjikan sebelum ni, saya akan memberikan update terkini contest yang julung-julung kali diadakan kat blog ni. Sebelum tu kami ingin memohon maaf di atas kelewatan memberikan update kepada semua peserta yang telah menyertai contest ni di atas ...

Read More »

Raja Lawak Astro Musim Ke 5 Kembali Lagi

Program realiti Raja Lawak Astro Musim ke 5 telah memulakan gelanggangnya di Astro Prima. Seperti kita sedia maklum, rancangan realiti Raja Lawak Astro ni dah banyak mencungkil bakat-bakat baru seperti Zizan, Johan, Nabil, Sepah dan banyak lagi. Dan memang tak ...

Read More »

Sekinchan Ikan Bakar di Centrum Setiawangsa

Sekinchan Ikan Bakar merupakan sebuah restoran yang tidak asing lagi dengan warga kota. Restoran ini terletak di Centrum Setiawangsa, Kuala Lumpur. Centrum Setiawangsa merupakan sebuah bangunan dimana terdapat banyak restoran yang beroperasi di tingkat bawah bangunan tersebut. Bagi warga kota ...

Read More »

Pameran Pengantin Malaysia 2010 KL Convention Centre from 8-10th October 2010

Semalam waktu nak ambil my wife kat LRT Wangsa Maju saya ada ternampak bunting pasal Pameran Pengantin Malaysia 2010 ni. Since my last few entries is on wedding preparations, saya pon terpanggillah untuk dapatkan info pasal pameran pengantin ni. Pameran ...

Read More »

Homedec Design It and Furnish It @ KL Convention Centre

Last weekend we went to Homedec Part 1 Design It at KL Convention Centre to look for kitchen cabinet. Actually it is our sister-in-law that is looking for the kitchen cabinet and since we have went there before, we suggest ...

Read More »