Home / Author Archives: kl urbanite (page 14)

Author Archives: kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

Prosedur Perkahwinan Di Selangor

Bagi yang tertanya-tanya apakah prosedur perkahwinan yang perlu dilalui untuk membolehkan kita berkahwin dengan pasangan kita, disini saya akan ceritakan lah sikit antara proses yang perlu dilalui bagi pasangan yang akan memohon kebenaran untuk berkahwin bagi negeri Selangor. Kalau negeri ...

Read More »

Checklist Persiapan Perkahwinan

Sebagai sambungan kepada post sebelum ni pasal dewan untuk majlis kahwin, hari ni saya nak cerita skit pasal beberapa perkara yang perlu dibuat sebelum nak adakan majlis perkahwinan. Berdasarkan pengalaman saya yang dulu, kalau takde checklist atau senarai semak untuk ...

Read More »

Pakej Dewan Perkahwinan di Dewan Prima LJT

Hujung tahun nanti ramai cousin saya yang akan kahwin dan saya pon teringatlah kembali zaman-zaman bujang dulu. Bila nak plan wedding ni, macam2 info nak cari contohnya pasal dewan lah, sewa khemah lah, katerer lah, mak andam lah, fotografi lah ...

Read More »

Minggu Serba Tak Menjadi Bagi Chelsea, Arsenal, Manchester United dan Liverpool

Apa nak jadi dengan 4 kelab ni. Tajuk entry pon dah boleh menceritakan segala-galanya. Semua kelab ni tumbang pada minggu ni samada seri atau pon kalah. Yang paling mengejutkan adalah kekalahan Arsenal pada West Brom. Aksi bola minggu ni bermula ...

Read More »

Apple iPhone 4 Dah Sampai Malaysia – Complete Update With Price

Akhirnya Apple iPhone 4 akan dilancarkan pada malam ni di The Gardens MidValley. Bagi peminat Apple iPhone 4, gadget ni boleh dibeli dari mana2 cawangan Maxis dan Digi. iPhone 4 kali ni akan ada 2 warna pilihan, putih dan hitam. ...

Read More »

3Residen Progress – September 2010

It’s been a while since my last update on 3 Residen @ Melawati. After a week of raya holiday, we can’t wait to see what are the additions compared to last month progress. So, we drop by at the site ...

Read More »

HOMEDEC September 2010, Kuala Lumpur Convention Centre

The next Homedec will be held at the same venue, Kuala Lumpur Convention Centre. But this time around they have divided the exhibition into two parts, the first part from 23 September 2010 to 26 September 2010 and the second ...

Read More »

Kilang Honda Malaysia Di Alor Gajah, Melaka

Hari tu on the way balik lepas seminggu beraya di Sungai Rambai Melaka, kami sekeluarga plan nak bercuti dulu kat Port Dickson sebelum balik ke Kuala Lumpur. On the way nak ke Port Dickson tu, kami pon jalan2 lah dulu ...

Read More »

Adam Lambert Datang Ke Kuala Lumpur, Malaysia

Adam Lambert akan berkunjung ke Kuala Lumpur untuk mengadakan siri jelajah Glam Nation Tour pada 14 Oktober 2010 di Stadium Putra Kuala Lumpur. Adam Lambert ni memang famous dengan singlenya seperti Whataya Want From Me dan For Your Entertainment yang ...

Read More »

KL Urbanite First Giveaway Contest

Sempena genap sebulan wujudnya KL Urbanite, satu contest telah disediakan untuk pengunjung setia blog ni. Sekiranya anda ingin memenangi hadiah wang tunai RM100, maka cepat2lah anda masuk mendaftarkan diri untuk contest kali ni.   Apakah syarat untuk memasuki pertandingan ni? ...

Read More »

Nuffnang Buffered Earning Yang Pertama

Dah lama sebenarnya tak cek blog KL Urbanite sejak 1 Syawal. Sibuk beraya ditambah pula dgn kelembapan internet jadi malas nak update blog. Tapi lepas seminggu bercuti dari blogging, pergilah cek jap kat website Nuffnang nak tgk performance terkini blog ...

Read More »

Rebate Toll 20% Touch and Go vs Diskaun Tol Hari Raya

Mesti ramai sekarang tengah sibuk bersiap2 utk pulang berhari raya di kampung dan sudah pasti lebuhraya/highway akan menjadi laluan utama korang utk sampai ke destinasi. Hari ni aku terasa macam nak buat perbandingan antara rebet tol 20% dengan diskaun tol ...

Read More »