Home / Author Archives: kl urbanite (page 15)

Author Archives: kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

Buka Puasa Ramadhan Buffet 2010 @ Riverstone Eco Resort

Bulan Ramadhan dah pun hampir sampai ke penghujungnya. Untuk review buka puasa kali ini, kita akan buat ulasan tentang promosi buffet Ramadhan di Riverstone Eco Resort. Kita pon sebenarnya tak rancang untuk berbuka puasa di sini tetapi oleh kerana rakan ...

Read More »

Jadual Perjalanan Highway PLUS Untuk Balik Kampung Sempena Hari Raya Aidilfitri

Minggu hadapan ramai warga kota akan mula pulang ke kampung halaman masing-masing untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama sanak saudara dan kenalan. Seperti tahun sebelumnya, jumlah aliran trafik keluar dari Kuala Lumpur yang meningkat 30% berbanding hari biasa akan menyebabkan ...

Read More »

Linkin Park Have Released Their New Single ‘The Catalyst’ – Music Video Included

Linkin Park telah release single terbaru mereka ‘The Catalyst’. Single terbaru ni dipetik dari album terbaru mereka ‘A Thousand Suns’ yang akan mereka release pada 14 September 2010. For those Linkin Park fans, i have managed to find their latest ...

Read More »

Paramore Is Coming To Kuala Lumpur, Malaysia

Finally Paramore will be coming to KL for their concert. Sape yang tak kenal Paramore kan. They are famous with singles such as Misery Business, crushcrushcrush, That’s What You Get, Decode, Brick by Boring Brick, Ignorance and The Only Exception. ...

Read More »

Mencari Bahan Kuih Raya dan Kek di Pusat Bekalan Bakeri Bagus

Hari ni sangatlah sibuk dengan pelbagai aktiviti shopping dari Ampang sampai lah ke Melawati. Dan seperti biasa, bulan Ramadhan ni ramai yang sibuk nak buat kuih raya.Di sini saya nak kongsi satu maklumat sekiranya anda ingin tahu di mana untuk ...

Read More »

Tol LDP Percuma / Free Untuk Hari Merdeka

Sempena menyambut ulang tahun kemerdekaan Malaysia yang ke 53, pihak konsesi Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) Litrak tidak akan mengenakan sebarang bayaran selama 1 hari bagi menggunakan LDP dari 31 Ogos 2010 pukul 12.01 pagi hinggalah 12 tengah malam. Bagi pengguna ...

Read More »

Ramadhan Buffet 2010 Bawah RM50

Since saya buat posting tentang Ramadhan Buffet untuk tahun 2010 bagi kawasan Kuala Lumpur dan Selangor, saya ada terima beberapa permintaan untuk menyenaraikan tempat yang menyediakan pakej buffet ramadhan untuk buka puasa yang berharga kurang daripada RM50. Sepanjang minggu ni, ...

Read More »

Isetan Sale 27 August – 15 September 2010

Memandangkan hari ni cuti Nuzul Quran bagi negeri Selangor, dah mula plan apa nak buat utk hari cuti ni. Then teringat ada sale kat Isetan yang kebetulan start pada hari ni. Isetan ni ada 3 outlet kat area Klang Valley ...

Read More »

Pengambilan Pelajar Baru Sesi Disember 2010 UiTM

Info terkini * Keputusan kemasukan ke UiTM bagi pengambilan sesi Disember 2010 akan diumumkan pada 15 November 2010 (bagi program diploma) dan 28 November 2010 (bagi program pra diploma/ijazah sarjana muda). Bagi menyemak keputusan permohonan, anda boleh melayari laman web ...

Read More »

Tips Tingkatkan Trafik Menggunakan Backlink

Petang tadi sambil jalan-jalan dalam gengblogger, ada ternampak 1 tips menarik untuk tingkatkan trafik yang belum pernah dicuba sebelum ini.    Tipsnya adalah seperti dibawah. Tips ni pun dapat dari page myvitrd. Thank you untuk tips yang menarik ni. Jom kita ...

Read More »

Ramadhan Buffet 2010 at Lanson Place

Lanson

Review ke-3 untuk sesi buka puasa kali ni adalah Buffet Ramadhan di Lanson Place Ambassador Row Serviced Residences. Lanson Place menyediakan hidangan melayu tempatan dan juga makanan BBQ dalam buffet Ramadhan nya. Restoran ini mempunyai 2 bahagian iaitu indoor dan ...

Read More »

Ramadhan Buffet 2010 at Federal Hotel

Untuk siri kedua review berbuka puasa, kami telah memilih untuk buka puasa di Hotel Federal Kuala Lumpur. Hotel ni terletak bersebelahan dengan Plaza Low Yat, Bukit Bintang. Hotel ini mempunyai banyak sejarah sejak dari mulanya hotel ni beroperasi pada tahun ...

Read More »