Home / News / Sports / Bahang Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2010

Bahang Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2010

Demam perlawanan akhir Piala Malaysia 2010 dah semakin dirasai oleh semua peminat bolasepak tanah air. Dengan perlawanan terakhir peringkat kumpulan akan berlangsung pada Sabtu ni, teka teki siapa yang akan mara ke peringkat suku akhir Piala Malaysia akan mula terjawab Sabtu nanti.

Dengan pasukan pilihan Selangor dan Negeri Sembilan telah pon mengesahkan tempat ke suku akhir Piala Malaysia 2010, pasukan manakah yang akan mengiringi mereka ke suku akhir nanti? Kalau dilihat dari kedudukan terkini di website Malaysian Super League , kumpulan B dan C nampaknya masih terbuka luas. Dalam kumpulan B, Pahang, Sabah dan Terengganu akan berentap untuk merebut 2 tempat ke suku akhir. Kumpulan C pula akan melihat pertarungan antara Johor FC, Perak dan Kedah untuk memiliki 2 tempat berharga ke suku akhir. Yang pastinya Sabtu ni pasti akan penuh dengan drama dan saingan hingga ke minit terakhir untuk merebut tempat ke suku akhir.

Perlawanan akhir Piala Malaysia kali nie akan diadakan pada 30 Oktober 2010, 3 minggu lagi dari sekarang. Adakah Negeri Sembilan dapat mempertahankan Piala Malaysia sekali lagi atau pon dirampas oleh juara Liga Super 2010 Selangor? Kalau tanya saya dah tentulah saya pilih Selangor sebab saya duduk kat Selangor.

Hopefully kemeriahan Piala Malaysia tahun ni dapat dirasai dan tidak tenggelam dengan kemeriahan Liga Perdana Inggeris. Memandangkan ramai generasi baru kita yang lebih terdedah dengan Liga Perdana Inggeris, kadang-kadang kita tak sedar siapa yang menang Liga Super 2010. Rata-rata kalau kita buat survey pon, mungkin ramai yang tak tahu siapa top scorer Liga Super 2010. Kalau tanya player mana yang main untuk team yang ada dalam Piala Malaysia ni pon belum tentu ada yang boleh jawab.

Kalau kita tanya siapa player Chelsea, Man United, Arsenal atau Liverpool rasanya ramai yang boleh jawab. Dah tiba masanya kita memartabatkan Piala Malaysia dan tidak ditenggelami oleh Liga Perdana Inggeris dan mengembalikan zaman kegemilangan ketika era 60an hingga 80an. Kadang-kadang kesian bila tengok game Liga Super dan Piala Malaysia kat tv tapi penonton kat stadium tak ramai. Tak tahulah mana silapnya. Mungkin anda semua dapat menjawab persoalan ni

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

21 comments

  1. nice blog and post.
    videl recently posted..Pengertian Zodiak

  2. ibu tentu pilih n. sembilan, hobin jang hobin…., walaupun ibu tak berapa nak nengok orang ramai2 ngejar sebijik bola tu
    ibuintan recently posted..Kecik-kecik pun dah pandai

  3. marilah kita memberi sokongan pada piala malaysia..
    Ariffsyah recently posted..PatrickSpongeBob Squarepants Got Relation With Majin BuuDBZ

  4. Player Malaysia takleh lawan player asing dari segi taktik mainan dan kehenseman paras rupa… hohohoooo….
    Jo Qusary recently posted..Contest Stylo- Act 1

    • @jo: Bab taktik dan kehenseman tu memang tak boleh lawanlah. tapi 1 hari nanti mungkin kita boleh lawan.

      contoh paling mudah tgk azizulhasni, sape sangka malaysia sekarang boleh compete dgn jaguh dunia dari australia dan britain dlm cycling. xde benda yg mustahil dlm dunia asalkan ada usaha dan keazaman. bilalah malaysia nak masuk world cup nie :)

  5. me penyokong team kelate..even tak dpt masuk final pun hehheh
    mama zharfan recently posted..sticky post RM100 jd taruhanjom cuba nasibclick jer banner kat bwh ni

  6. tinggalkan jejak
    IkaAr recently posted..Pulang Beraya Dari Terengganu

  7. hidup kelate !!!
    ali recently posted..Dear Boy

  8. hihi..ifa kurang sikit piala malaysia nie..tp ttp sokong gak!hii..negeri mana ek nak?sbb ifa kan selalu pindah2..hihi
    tiefazatie recently posted..tagged by mumun!

  9. elok benar kalau semua pihak beri fokus untuk mempopularkan bolasepak tempatan
    etomyam recently posted..Tahniah Tan Sri

    • @etomyam: betul tu bro. kalau kita yg tak memartabatkan bola sepak tempatan takkan nak suruh mat salleh pulak yg tgk huhu.

  10. Saya sokong , tapi kenapa sukan sangat rapat benda tak senonoh spt rasuah, tiada kepakaran nak memimpin etc
    wlq recently posted..Another Storm 2013

    • @wlq: susah nak cakap bro. hehe. rasanya fam boleh byk belajar dari pkbm camana cara nak majukan sukan. kena tolak ketepi ego dan sebagainya. tahniah pada pkbm sebab berjaya melahirkan atlit bertaraf dunia dalam azizulhasni, josiah ng dan rizal tisin.

  11. bleh sokong 2 x? haha..red warrior…lalala.. debe sek demo teh! wawawa..
    team perak jgn ketinggalan.
    suzierahman recently posted..Entry Pesanan wat kwn2 blog tersayam!

  12. pjaz pun same…
    gomo jange x gomo…

    gud luck jugak untuk pasukan lain..
    chaiyokk :)

  13. malam ini tu broo.. 😀
    cascd recently posted..Menukar Format Fail Secara Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge