Home / Blog

Blog

If I Were The Green Hornet

If i were the Green Hornet i will learn how to think like a criminal to enable me to stop crime. To think like a criminal you have to watch a lot of movies, read a lot of books and ...

Read More »

Cek Nuffnang Dah Sampai

Cek yang ditunggu-tunggu akhirnya telah sampai dari Nuffnang. RM2,000 nilai ceknya. Sebenarnya cek ni bukanlah untuk earning campaign atau buffered earning. Cek ni sebenarnya hasil dari entry saya yang telah menang top 5 contest Pizza Hut dan Nuffnang. Sebenarnya cek ...

Read More »

Tron Legacy Nuffnang Premiere Screening At TGV Sunway Pyramid

Minggu lepas berkesempatan pergi ke Tron Legacy Premiere Screening di TGV Sunway Pyramid. Agak ramai orang juga kat sana kerana ada beberapa panggung dibuka serentak untuk premiere screening yang lain. Sebelum saya komen tentang Tron Legacy, kita cerita dulu benda ...

Read More »

Keputusan KL Urbanite First Giveaway Contest

Selepas contest ni berjalan hampir 3 bulan, kini tiba saat yang dinanti-nantikan iaitu keputusan KL Urbanite First Giveaway Contest. Setelah dikira semua jumlah referral yang dijana oleh setiap peserta dalam tempoh contest dijalankan, senarai blog dalam kedudukan top 10 yang ...

Read More »

Rewardku Bersama Nuffnang

Nuffnang sudah tidak asing lagi bagi para bloggers. Bagi yang setia bersama Nuffnang sudah pasti banyak ganjaran yang dah anda perolehi seperti Buffered Earning, tiket movie dan banyak lagi hadiah contest. Kali ni saya nak ceritakan sikit apa ganjaran yang ...

Read More »

Case of the Stolen Keys to Tron: Legacy by TGV

Want to win cool prizes? Are you good at solving mystery? If you meet these two criterias, then you are the right person for this job. Keys to Tron: Legacy by TGV is missing and we need to find the ...

Read More »

25 Random Things, Facts, Habits Or Goal About Me

“once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to ...

Read More »

Event Nuffnang – Premiere Screening Skyline Di Wangsa Walk

Skyline akan mula ditayangkan di Malaysia pada hari Jumaat ni dan saya antara 80 blogger bertuah yang diberi kesempatan oleh Nuffnang untuk menjadi orang terawal di Malaysia untuk menonton filem tersebut. Memandangkan saya sendiri pon sampai lewat ke TGV Wangsa ...

Read More »

Invitation Ke Premiere Screening Skyline Dari Nuffnang

Premiere screening Skyline akan diadakan pada Rabu ni dan nuffnang telah bermurah hati memberikan 2 tiket pada saya untuk ke premiere screening di TGV Wangsa Walk, Wangsa Maju. Terima kasih sangat2 lah pada Nuffnang yang memilih saya untuk ke premiere ...

Read More »

Penting Sangat Ke Keyword Dan SEO Ni?

Sepanjang minggu lepas saya agak jarang blogwalking disebabkan kesibukan dengan kerja yang menghadkan masa saya untuk blogwalking. Sebagai ganti untuk memastikan trafik blog saya tidak jatuh teruk, saya telah bermain dengan keyword dan SEO sebagai eksperimen untuk beberapa entry minggu ...

Read More »

Info Terkini Contest KL Urbanite First Giveaway

Seperti yang telah dijanjikan sebelum ni, saya akan memberikan update terkini contest yang julung-julung kali diadakan kat blog ni. Sebelum tu kami ingin memohon maaf di atas kelewatan memberikan update kepada semua peserta yang telah menyertai contest ni di atas ...

Read More »

KL Urbanite First Giveaway Contest

Sempena genap sebulan wujudnya KL Urbanite, satu contest telah disediakan untuk pengunjung setia blog ni. Sekiranya anda ingin memenangi hadiah wang tunai RM100, maka cepat2lah anda masuk mendaftarkan diri untuk contest kali ni.   Apakah syarat untuk memasuki pertandingan ni? ...

Read More »