Home / Lifestyle

Lifestyle

Pameran Pengantin Malaysia 2010 KL Convention Centre from 8-10th October 2010

Semalam waktu nak ambil my wife kat LRT Wangsa Maju saya ada ternampak bunting pasal Pameran Pengantin Malaysia 2010 ni. Since my last few entries is on wedding preparations, saya pon terpanggillah untuk dapatkan info pasal pameran pengantin ni. Pameran ...

Read More »

Homedec Design It and Furnish It @ KL Convention Centre

Last weekend we went to Homedec Part 1 Design It at KL Convention Centre to look for kitchen cabinet. Actually it is our sister-in-law that is looking for the kitchen cabinet and since we have went there before, we suggest ...

Read More »

Prosedur Perkahwinan Di Selangor

Bagi yang tertanya-tanya apakah prosedur perkahwinan yang perlu dilalui untuk membolehkan kita berkahwin dengan pasangan kita, disini saya akan ceritakan lah sikit antara proses yang perlu dilalui bagi pasangan yang akan memohon kebenaran untuk berkahwin bagi negeri Selangor. Kalau negeri ...

Read More »

Checklist Persiapan Perkahwinan

Sebagai sambungan kepada post sebelum ni pasal dewan untuk majlis kahwin, hari ni saya nak cerita skit pasal beberapa perkara yang perlu dibuat sebelum nak adakan majlis perkahwinan. Berdasarkan pengalaman saya yang dulu, kalau takde checklist atau senarai semak untuk ...

Read More »

Pakej Dewan Perkahwinan di Dewan Prima LJT

Hujung tahun nanti ramai cousin saya yang akan kahwin dan saya pon teringatlah kembali zaman-zaman bujang dulu. Bila nak plan wedding ni, macam2 info nak cari contohnya pasal dewan lah, sewa khemah lah, katerer lah, mak andam lah, fotografi lah ...

Read More »

HOMEDEC September 2010, Kuala Lumpur Convention Centre

The next Homedec will be held at the same venue, Kuala Lumpur Convention Centre. But this time around they have divided the exhibition into two parts, the first part from 23 September 2010 to 26 September 2010 and the second ...

Read More »