Home / Entertainment / TV Shows / Keputusan AJL 25 Anugerah Juara Lagu TV3

Keputusan AJL 25 Anugerah Juara Lagu TV3

Debaran untuk menanti keputusan AJL 25 telah pon berakhir. AJL 25 menyaksikan 14 lagu dipertandingkan di Stadium Putra Bukit Jalil dalam suasana yang gemilang dan meriah. Anugerah Juara Lagu ke 25 telah dimulakan dengan persembahan medley yang memukau oleh Francessca Peter, Nash dan M. Nasir.

14 lagu yang telah bertanding pada edisi ke 25 Anugerah Juara Lagu ialah:
1. Cinta Sempurna – Yuna / Yuna / Yuna
2. Pelita – A.P.I / Loque / Loque
3. Berlari – Tomok / Audi Mok dan Shahzee Ishak / Tomok
4. Drama King – Meet Uncle Hussain dan Black / Taja / Tun Teja
5. Tolong Ingatkan Aku – Ana Rafali / Ana Rafali / Ana Rafali
6. Kebahagian Dalam Perpisahan – Shahir / Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim
7. Noktah Cinta – Hafiz / Ajai/ Shah Qalam
8. Selamat Malam – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir
9. Ku Ada Kamu – Adira / Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim
10. Extravaganza – Bunkface / Sam Bunkface/ Bunkface
11. Sofea Jane – Black / Shah Kamikaze dan Iswandy / Farril
12. Hanyut – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir
13. Jahat – Stacy / Edry Abdul Halim / Edry Abdul Halim
14. Mencari Konklusi – Hujan / Noh Hujan / Noh Hujan
Senarai penuh pemenang AJL 25 adalah seperti berikut:

Persembahan Terbaik
Faizal Tahir – Hanyut

Vokal Terbaik
Hafiz – Noktah Cinta

Juara AJL 25
Tolong Ingatkan Aku – Ana Rafali / Ana Rafali / Ana Rafali

Naib Juara AJL 25
Drama King – Meet Uncle Hussain dan Black / Taja / Tun Teja

Tempat Ketiga AJL 25
Noktah Cinta – Hafiz / Ajai/ Shah Qalam

Syabas buat Ana Raffali yang berjaya menjadi juara AJL 25 sekaligus membawa pulang RM35,000. Ternyata sekali ramalan yang mengatakan Faizal Tahir atau Yuna akan menjuarai AJL 25 jauh meleset sama sekali.

Tahniah sekali lagi buat Ana Raffali.

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

2 comments

  1. sedih betul faizal tahir tak juara. :(
    panda recently posted..Re- Amalan Bijak Yahudi HOT- mesti baca!

  2. Lain kali pilihlah juri lain yg pengalaman dn tak ada kepentingan…elok dari S’pore’ filipina atau Indonesia macam Maharaja lawak Astro ada najib ali dan wulan… barulah stacy dan artis2 keluaran Astro atau Kru leh menang…kes kak uji ni nampak sangat something yg tak kena…ana yg buta muzik ni pun leh tahu stacy yg dah bertahun2 sertai pertandingan sekurang2nya ada tempat dlm senarai pemenang …camana praktis 2 ari leh menang?…tk mashook akal da….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge