Home / News / Happenings / Keputusan Pilihanraya Kecil DUN Galas

Keputusan Pilihanraya Kecil DUN Galas

Keputusan Pilihanraya Kecil DUN Galas yang rasmi memihak kepada calon Barisan Nasional Abdul Aziz Yusof menewaskan calon dari PAS Dr Zulkefli Mohamad dengan majoriti sebanyak 1,190 undi. Undi rosak pula adalah sebanyak 132 undi.

Menurut Suruhanjaya Pilihan Raya, seramai 9,555 atau 82.71 peratus pengundi telah keluar mengundi pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Galas kali ini. Peratusan ini jauh lebih tinggi berbanding ketika Pilihanraya Umum 2008 dimana peratusan mengundinya adalah 80.57 peratus.

Sumber: Bernama

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

4 comments

  1. BN menang dh bro..huhu no komen ler cm ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge