Home / Foods / Fast Food / KFC Malaysia Kini Telah Ada Perkhidmatan KFC Delivery

KFC Malaysia Kini Telah Ada Perkhidmatan KFC Delivery

Biasanya kita hanya mendengar perkhidmatan delivery fast food dari pizza atau McDonald’s, tetapi kini KFC Malaysia telah mempunyai perkhidmatan KFC delivery di Malaysia. Kalau sebelum ini kita terpaksa ke mana-mana cawangan terdekat KFC untuk mendapatkan ayam goreng original atau hot and spicy, kini anda hanya perlu dail nombor 1300-222-888 untuk perkhidmatan delivery dan ayam KFC anda akan dihantar terus ke rumah.

Sebelum mendail KFC Delivery, pastikan rumah anda berada di dalam kawasan penghantaran kerana buat masa ini outlet KFC yang membuat penghantaran terhad di Selangor dan Kuala Lumpur sahaja. Anda boleh menyemak kawasan penghantaran dengan melayari laman web facebook KFC di http://www.facebook.com/KFCMalaysia/app_139229522811253# atau menelefon nombor 1300-222-888.

Memandangkan servis delivery sudah ada, kami pon cubalah untuk melihat sendiri efisien atau tidak service delivery KFC. Selepas membuat panggilan dan membuat pilihan makanan, dalam masa 30 minit makanan dari KFC pon sampai.

KFC Delivery

Ayam goreng yang dihantar dari KFC telah diletakkan dalam packaging khas untuk mengekalkan ayam goreng dalam keadaan yang panas.

KFC Original Hot and Spicy Delivery

Memang ayam goreng yang sampai masih dalam keadaan panas walaupon tidak sepanas seperti baru keluar dari oven.

Untuk perkhidmatan delivery ini anda akan dicaj RM3 dan belian minimum ialah RM15.

Walaupon harga set makanannya mungkin lebih mahal sedikit berbanding kalau dibeli di outlet KFC, tetapi servis delivery ini ternyata sangat membantu terutamanya bagi sesiapa yang rasa malas untuk keluar rumah. Thumbs up untuk KFC yang memperkenalkan servis delivery ini walaupon agak sedikit ketinggalan berbanding dengan makanan fast food lain yang telah lama ada perkhidmatan delivery ini.

Adakah kami akan menggunakan servis delivery ini lagi di masa akan datang? Sudah pasti sekiranya kami rasa malas sangat nak keluar rumah atau memasak. Sekurang-kurangnya kini ada pilihan lain, kalau tidak asyik burger dengan pizza sahaja lah yang kami akan panggil untuk delivery.

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge