Home / Blog / KL Urbanite First Giveaway Contest

KL Urbanite First Giveaway Contest

Sempena genap sebulan wujudnya KL Urbanite, satu contest telah disediakan untuk pengunjung setia blog ni. Sekiranya anda ingin memenangi hadiah wang tunai RM100, maka cepat2lah anda masuk mendaftarkan diri untuk contest kali ni.

 
Apakah syarat untuk memasuki pertandingan ni?

1. Pastikan anda mempunyai blog
2. Follow saya di Followers Section
3. Like saya di Our Fan Club Section (Facebook)
4. Subscribe feeds saya.

 
Bagaimana cara untuk menyertai dan menang contest ni?

Create satu entry di blog anda mengenai pertandingan ni dan pastikan dalam entry tersebut mempunyai URL ke website KL Urbanite . Kemudian tinggalkan komen penyertaan anda di bahagian komen di bawah.

Hadiah wang tunai RM100 akan diberikan kepada blog yang mempunyai JUMLAH REFERRALS YANG TERBANYAK sepanyak tempoh pertandingan diadakan. Bagaimana nak dapatkan jumlah referral yang terbanyak terpulang pada kreativiti anda. Mungkin anda boleh promote contest ni di blog anda, letakkan banner di blog anda atau create seberapa banyak link ke website KL Urbanite untuk menarik pengunjung anda ke blog KL Urbanite.

Sekiranya ada keputusan seri, pemenang akan ditentukan berdasarkan blog yang mempunyai JUMLAH PENGOMEN TERBANYAK di blog KL Urbanite. Pastikan anda juga menjadi pengomen tegar supaya anda tidak terlepas peluang untuk memenangi contest ni.

Disebabkan sambutan yang menggalakkan, TARIKH TUTUP pertandingan telah dilanjutkan sehingga 30 November 2010. Pemenang akan diumumkan seminggu selepas tarikh tutup contest dan semua keputusan adalah muktamad.

 
Hadiah
Tempat Pertama : Wang tunai RM100
Tempat Kedua : Wang tunai RM30
Tempat Ketiga : Wang tunai RM20

 
Untuk sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan sebarang persoalan dalam ruang komen di bawah. Selamat mencuba :)

Pastikan anda mendaftar penyertaan anda dengan meninggalkan komen di bawah supaya mudah untuk saya monitor. Ranking terkini kedudukan peserta untuk contest ni akan saya update setiap hari Isnin. Jangan lupa utk dtg kesini setiap hari Isnin untuk menyemak ranking anda :)

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

128 comments

  1. assalamualaikum, muhahaha… disebabkan dah besar2 ni takde org nak kasi duit raya dah.. apa kata kite join je ‘quest’ yang diveri oleh KL Urbanite nie hehe.. untung2 bole menang :) GOOD LUCK TO ALL PARTICIPANTS
    Shukri recently posted..When i spaced out – Menghitung HAri

  2. jap.. referrals tu ape.. maap bodoh sikit.. :p
    Ratu Sulaman recently posted..Tragedi malam raye ke-tiga

    • paling mudah nak xplain saya bagi contoh kat website nuffnang. bila kita login akaun nuffnang, ada satu section utk analytics.pastu ada satu bahagian referral. referral ni dia akan list kan senarai website atau blog yg refer trafik ke blog tersebut.

      kesimpulannya, referral ni macam blog yg refer orang lain/trafik masuk ke website KL Urbanite. kalau nak dpt referral yg byk, kenalah drive trafik masuk ke KL Urbanite contohnya mcm create link KL Urbanite kat entry blog ratu sulaman yg dapat menarik minat org ke KL Urbanite.

      harap penjelasan ni dapat membantu. kalau masih kurang jelas, boleh tanya lagi :)

  3. alamak, kontess ni menarik la.
    tp mcm xmampu kot, blogger baru susa la nk dpt referrals yg byk. tp tahniah gak sbb daa sebulan blogging en. teruskan b’blogg!
    Eman recently posted..CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM

  4. insyaAllah. nati bena berkesempatan. bena join contest ni ye. huhuhu~
    ribena.illina recently posted.. hari ke-4 syawal kembali bersinar

  5. Wah, tahniah kerana menganjurkan contest gempaq macam ni.
    Steward John recently posted..Happy Eid Fitr

  6. hadoi..kenapa la sorang je pemenang…letak la no 1..2…3… baru la ramai nak join…. duit RM100 tu bahagi kan je la kepada beberapa orang..
    Pendekar recently posted..TERLAMBAT SHARE – KEK HARI JADI-

  7. fuh boleh kata agak tinggi jugak hadiah dia tu, apa lagi, join la, he he he
    Gen Fujita recently posted..Jalan-jalan cari sate

  8. kempunan nak join! sbb yg no 3 tu aku takde
    Haw recently posted..Executive

  9. mcm menarik je…
    Dieyna recently posted..Tingkatkan Trafik Blog

  10. wah..
    sy pun tak penah2 buat contest lagi..hehe
    syahrilhafiz recently posted..Versi penuh dilepaskan…Oh Yeahh

  11. huuhuhu try je buat… hasil mana yang datang bergolek? haha… tak menang takpe… meriahkan suasana… ape sgt la satu page untuk di post kat blog korang tuh… klik klik taip taip dah siap… kan? hahaha
    Shukri recently posted..NEEEEEPALLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Update terkini contest, hadiah akan juga diberikan utk blog yg menduduki tempat kedua dan ketiga.

    Dan tarikh tutup dilanjutkan sehingga 30 November 2010.

    Boleh baca entry diatas utk info selanjutnya :)

  13. saye join!

    tgk la ye ape yg kene..nnti gtau..rasenye sume syarat da dipatuhi..
    fitri recently posted..Anda Nak Duit Raya

  14. whoaa..thnx ya 4 inviting..nti sya cba join juga..menarik ni :-)
    Gee recently posted..I Love MrNuffnanghee

  15. trime kaseh sbb invite saye..
    akan ku pastikan rm100 itu milik mat…hahahhahaha
    muhammad recently posted..Aidilfitri Di Bumi Korea

  16. me nak join!!

    me dh follow (id : mama zharfan)
    and dh like ur FB (id : Suzi Fadhilah)

    me dh letak ur contest banner kat my blog.
    nanti bila me dh buat (sticky) entry utk promo2 contest ni, me akan dtg bagi link yer
    mama zharfan recently posted..di sebalik nama

  17. sudah join! LK Urbanite Contest

    singgah dan lihat ya! kalau xcukup syarat! bgtaw!~
    chentaMAYA recently posted..CONTEST L UNTUK LIYANA

  18. Duit raye^^
    IFFA recently posted..KL Urbanite First Giveaway

  19. fatin nak join!!!!!!!! ;)) dah follow n like fb..tp yang no 4 2 fatin x faham heee…
    sbscrbe feeds saya???xfaham :)

    nnt sudh fatin link k :)
    fatin hanani recently posted..Al-Fatihah untuk arwah TTT Pemilik Blog Porttuantanah

  20. maaf terlupa satu… referals fatin adalah kak suzie

    http://suzierahman.blogspot.com/2010/09/contest-kl-urbanite.html

  21. saya dah bt entry ni (sticky pos)
    http://nettskerepek.blogspot.com/2010/09/first-giveaway-contest.html

    kalau ada salah silap bgtau
    tq ajak saya join sama
    nadiah recently posted..FIRST GIVEAWAY CONTEST

  22. tahniah.. aku surender awal2.. sesuai utk blog yg famesss.. hehe

  23. alaaa, so not fair! blog ni lagi ramai visitors than mine :p

    -blogger yang rendah diri
    ida recently posted..Tontoncommy

  24. slm,dah join,count me in ya 😉

    like – done
    follower – done
    feed – done
    blog entry – done

    http://superzetymarlia.blogspot.com/2010/09/kl-urbanite-giveaway.html
    zety zainal recently posted..kl urbanite giveaway

  25. Hi

    saya pun join juga

    http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2010/09/kl-urbanite-first-giveaway-contest.html

    Follower’s ID: Em’s Family
    Facebook ID: Wan Amira

    Thanks
    MALAYSIA Giveaway recently posted..KL Urbanite First Giveaway Contest

  26. Ahhh dulik ape kene ade blog femes ke tak. tuah manusia siapa tahu.. haha tpi kene usaha la skit

  27. oh,boleh dpt duit raya ni kan,..mana tau ade nasib ;D
    myoliza recently posted..Oh! Tembam

  28. nk join…
    syarat pertama:memang ader blog.. tak caye lawat sini http://wardahilmu.blogspot.com/
    syarat kedua:dah lama dah jadi follower, sebelum contest ni ader lagi..
    syarat ketiga: hehehe baru hari ini like ur facebook..
    syarat keempat: oke.. lepas ni langgan..tq..
    Dieyna recently posted..Tahap Perkembangan Bayi

  29. ifa nak join nie bro..=)

    http://tiefazatie.blogspot.com/2010/09/kl-urbanite-first-giveaway-contest.html

    tp cmne bro rate die ek??xphm la..check gune google ke nak tau sape referral tbyk??
    tiefazatie recently posted..KL Urbanite First Giveaway Contest

  30. owh..i c…phm2..hee..tq bro..=)

  31. wah xsabo ler bro tungu 30 nov.hik3
    suzierahman recently posted..Nuffnang ku

  32. Mari, Mari.. Mari Join Contest..Sila..Sila..Sila Cuba Luck Anda Di Sini..Siapa Tahu Anda Yg Bertuah!
    -(tolong promote on behalf mr admin :))

  33. suzie cuba mendptkan refferal bnyk dgn BW pomot link contest ni.insyaallah klu der rezeki suzie xke mana. lau x der rezeki suzie.myb rezeki org yg lbh lyk ..hihi gud luck sume..hope ramai sudi join bg memeriahkan contest bro ishak..
    suzierahman recently posted..Nuffnang ku

  34. Thanx for the contest…saya dah join dah…
    xD

  35. thnx…dah join dah
    arap2 mng la
    emanz recently posted..Jom Join Contest KL Urbanite Giveaway

  36. menarik juga tu..
    ozzy recently posted..BILA PENGANTIN MERAJUK

  37. nak join..tapi kan..hukhuk..macam x paham jer nak buat ape..hoho..
    hanim recently posted..contest Bersama Si Kecil

  38. bagus kontest mcm nih sebab dpt tarik trafik dengan banyak… :)
    encikbeliau recently posted..20 design footer yang menarik – cantik dan kebaboom!

  39. Mesti try!
    Mana tau ada rezeki ana..

  40. Subsribe pun dah!
    Terlupa nak habaq..kalau me tak lulus, bgtau ye!

  41. 1. Pastikan anda mempunyai blog
    2. Follow saya di Followers Section
    3. Like saya di Our Fan Club Section (Facebook)
    4. Subscribe feeds saya.

    DONE!

    saya sudah join! tapi sure tak menang punye sebab belog saya tak gelamor. Hanya mencuba nasib! :p

    http://anitadahahs.blogspot.com/2010/09/contest-kl-urbanite.html

    plish klik me 😀

  42. ramai btul yg join contest ni…
    heheh

  43. mudah2 ada rezeki..hahah

  44. lambt lg ni tarikh nak tutup!

  45. eira dah join..

    tp x tau la ada rezeki ke x’

  46. hope ada rezeki eira tau…
    lalalal…haha

  47. wah ramai nya org join..hai..suzie mmg salu xder luck..xper lh.yg pntg join n memeriahkn suasana.huhu..sob2
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  48. excited tgk current ranking :) tp sbb lama lg tempoh contest ni, so tak tau boleh maintain ke tak :)
    mama zharfan recently posted..sticky post RM100 jd taruhanjom cuba nasibclick jer banner kat bwh ni

  49. Assalamualaikum..
    Saya nak join. huhu

    entry contest
    http://aqnaim.blogspot.com/2010/10/sapa-nak-duit-rm100-mai-sini-mai-sini.html

    da follow blog ni..anwar naim

    nak suscribe pakai email naim_sabar@yahoo.com

    thx :)

  50. dan dah like fan.. @anwar naim

  51. eh tak sangka ad orang anjur contest sama macam saya la..tak sangka boleh sama concept tak caya jom ke blog saya
    jom join my contest boleh dapat RM101
    http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2010/10/join-my-contest-be-my-followers.html
    gadis kampung recently posted..DAPAT HADIAH MAIN BOWLING

  52. Wah,ramainya yg join !

  53. byk plak contest top referrer now..bagus gak tu, boleh tambah traffic ke blog :)
    mama zharfan recently posted..sticky post RM100 jd taruhanjom cuba nasibclick jer banner kat bwh ni

  54. ramai siott join contest nih…
    Yiedpozi recently posted..Jom Baca Tips Menjana Trafik Ke Blog-Website

  55. nak join jugak la..

    ALL IN ONE

  56. wow contest ada kat sini.Nak sertai contest lagi sila kunjungi Blog Sensasi ada contest yg mudah untuk anda
    Blog Sensasi recently posted..Enam Laporan Suspek Pembunuhan Banting Libatkan Penipuan

  57. semakin ramai menjoinkan diri nampaknya…bagus utk promo blog ni :)
    mama zharfan recently posted..iphone 3G up for grab!!! click on the banner!!!

  58. 96 komen.chayok bro..hope der rezeki.nk pomot lbih2
    suzierahman recently posted..Entry Pesanan wat kwn2 blog tersayam!

  59. Aku dah joint contest ni harap2 dpt lah tuan rumah semak list aku ni ok..

    http://mahamahu.blogspot.com/2010/10/kl-urbanite-first-giveaway-contest.html

  60. DH KLIK…OK…GUD LUCK
    lisavskhusairi recently posted..entah hape2 la i ni

  61. ermm dah sebulan berlalu…xberbaloi kut kalo daku join sekarang..hehhe

  62. tinggal sebulan lagi contest ni berlangsung..tak tau ler mcm mana latest ranking agaknya
    mama zharfan recently posted..iphone 3G up for grab!!! click on the banner!!!

  63. lama dah kontes ni..nnt nak jugak pnjam mcm bro.. :-)
    cascd recently posted..Sejarah Youtube Infographic

  64. wah..syoknya…nak masuk lah nnt.adiah saguhati ada tak..hehe
    syok2u recently posted..Sangat Kritikal- Boleh Masuk ICU

  65. Kenapa la wansiti tak leh nak subscribe feed kat sini yea?
    wansitiW recently posted..Panduan Ringkas Bacaan Doa Kesembuhan

  66. Okey, wansiti join….

    syarat-syarat di atas, sudah terpenuhi, harapnya..
    Jika ada kesalahan, inform wansiti balik yea.

    ini post nya,
    http://wansiti.blogspot.com/2010/11/kl-urbanite-first-ga-contest.html

    jenguk-jenguk la yea..

    Terima kasih.
    wansiti recently posted..Panduan Ringkas Bacaan Doa Kesembuhan

  67. subscribe feed email,
    kena ke dengan syaratnya?
    lau wansiti tersilap-faham, maklumkan yea.

    thanks.
    wansiti recently posted..Panduan Ringkas Bacaan Doa Kesembuhan

  68. wah..kalau mcam tu blog yang ranking timggi je la yang mudah nak menang…sagu hati tak ada ker?
    yusri recently posted..Cmne hidup nak berkat

  69. tinggal seminggu ajer lg ni…suspens gak tunggu result
    mama zharfan recently posted..Alhamdulillahrezeki November lagime won MOBS GA4

  70. it’s orait. take ur time. semua yg join pun curious nak tau saper menang kan..standard dh tu :)
    selamat ber-outstation yer
    Mama Zharfan recently posted..sneek peek – snow belakang umah kami@Notts

  71. Tarikh untuk contest dah nak habis ni harap2 dpt lah bukan untuk tempat pertama tempat ke2 atau ke3 pun jadi lah aminnnnnn…
    Mah@mahu recently posted..Selamat Pengantin Baru – Aktiviti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge