Home / Entertainment / TV Shows / Mari Menari / Mari Menari Di Astro Ria

Mari Menari Di Astro Ria

Pasti anda semua dah mula perasan iklan Mari Menari yang kerap ditayangkan di saluran Astro Ria. Mesti ada yang tertanya-tanya Mari Menari ni macam Sehati Berdansa ke? Mari Menari nie merupakan sebuah rancangan TV realiti terbaru dari Astro yang berkonsepkan pertandingan tarian. Kalau sebelum ni kita ada rancangan Sehati Berdansa yang melibatkan pasangan selebriti, kali ni Astro Ria telah menggantikan Sehati Berdansa dengan Mari Menari. Bila dah ada program baru, maka konsepnya mungkin akan berbeza sikit dengan Sehati Berdansa.

Kalau sebelum ni Sehati Berdansa melibatkan pasangan selebriti, Mari Menari pula akan mengetengahkan 12 pasangan bukan selebriti yang akan menari setiap minggu bagi mengelakkan penyingkiran. Untuk rancangan Mari Menari Astro nie, ia akan dikendalikan oleh 2 orang hos yang tidak asing lagi iaitu Awal Ashaari dan Lisa Surihani.

Untuk program Mari Menari nie juga akan mempunyai 4 orang penasihat dari kalangan selebriti iaitu Erra Fazira, Zulhuzaimy, Lisdawati dan Ferhad. Apa fungsi penasihat dalam rancangan Mari Menari Astro nie, kita tunggu dan lihat pada 16 Oktober 2010 nanti untuk jawapannya. Dan bagi yang ingin mengenali peserta yang akan bertanding dalam Mari Menari boleh lah melihat episod Mari Menari (Pengenalan) pada 16 dan 17 Oktober pukul 9 malam.

Bagi yang dah tak sabar nak tgk rancangan realiti terbaru dari Astro Ria nie, persembahan live pertama Mari Menari akan diadakan pada 23 Oktober pukul 9 malam. Dan keputusannya akan diumumkan pada rancangan Penentuan Mari Menari pada keesokan harinya pukul 9 malam. Bersama-samalah kita menari nanti bila rancangan ni mula ditayangkan nanti.

Bagi saya pulak, saya minat tengok So You Think You Can Dance kat channel AXN. Gerak tari diorang memang class dan menarik.

Sumber: Astro

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

34 comments

  1. ala..umah ifa xde astro la bang..hihi..=)
    tiefazatie recently posted..hadiah misteri utk ifa la!

  2. so you think you can dance tu penari2 nye memang terlatih..
    nak dibandingkan dengan peserta sehati bedansa ..
    yang rancangan baru ni peserta dia terlatih jugak kan?
    atau sape2 yang tak pernah menari pun boleh masuk??
    diana recently posted..BE lagi!!

    • @diana: yup. peserta so you think you can dance kebanyakannya dah pernah masuk class menari dan ada experience menari. sebab tu gerakan diorang cantik :) kalau mari berdansa rasanya kebanyakan pesertanya tak pernah menari. sebab dia ikut sikit stail sehati berdansa cuma pesertanya kali ni bukan selebriti

  3. wah mmg xsabar r.tp npe pihak astrp x gndingkn awal dgn shca..t awal ubah selera ki lisa lk.hik3
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. datang sini…lalala
    nureen recently posted..Yeahh! Demam korean drama lg…

  5. salam, semalam ada draft entry pasal nie tp x publish lg…sbb smlm baru start nm[k promonye..maklumlah tak selalu layan astro ria..ehehe :P
    yanmie recently posted..Kekanda Adinda – OST 8 Bulan atilia dan monoloque

    • @yanmie: kita sebenarnya dah lama nampak promo nie tapi baru smlm sempat nak buat entry. hopefully lagi best dari sehati berdansa :)

  6. ya aku lebih berminat tgk SYTYCD specially tarian puppet.mantap siut…
    si biskut recently posted..memusnahkan raksasa di petang hari

  7. Can’t wait la,nk tengok sehati berdansa musim baru.. hehe~ ;)
    Gugurl recently posted..Gaya Tudung Vogue versi Aida Azryn

  8. wah astro ada rancangan baru…x sabar nk tgok…tp kene tunggu balik umah dulu la…huhuhu
    shah iznan recently posted..Lawak Vol 1

  9. Tak sabar nak usha penari2 baru. Mungkin mereka ini lebih hebat dari selebriti? :D
    Izzaty recently posted..Hey Award

  10. la..naper zulhuzaimi x menari/ mesti best kalu die menari
    mrs jamal recently posted..Terimbas kembali Nostalgia Lalu

  11. Kito tengok mcm mano program nie nanti,iyolah bunyi mcm menarik.Tapi sok bilo kuar nan ado hu hu hu

  12. tak pernah tengok siaran astro sebab takde kat umah..hihi..tapi tgk info ni macam best je..huhu..

    p/s: tinggal jejak kat sini je..sebab malas nak kena masuk manual url kat sb..lalala~

  13. ops malas sgt..lupa letak url kat sini juga..ngeh3 ;0
    cik tom recently posted..Yana Samsudin aka Siti Kelembai Singgah Blog

    • no problem cik tom. boleh tinggal jejak kat mana2 pon. buat je mcm rumah sendiri. tadi igt nak tinggal komen kat blog cik tom tapi tak boleh pakai url. kalau pakai gmail, nanti cik tom tak tahu siapalah manusia yg tinggalkan komen tu :)

  14. saya menari kat kelas aerobik je. Hehe ..

  15. jarang berpeluang, asyik dok berebut channel dgn ceria n playhouse disney aje hehe :D

  16. Mari menari… Hehehehehe…….
    Yiedpozi recently posted..Jom Baca Tips Menjana Trafik Ke Blog-Website

  17. ok jgak ada ni..huhu.
    eira pun tgk ni..

  18. TDA SEHATI BERDANSAR LGI KH SELEPAS MARI MENARI…RINDU LAH NAK TGK SEHATI BERDANSAR……

    • sehati berdansa dah takde. ganti dgn mari menari. tapi rasanya masih tak berapa menarik. mungkin kena tunggu kemuncak baru akan best skit

  19. sye rase kecewa…naib juara hanya mendapat trofi sahaja…manakala juara….dpt rumah,bercuti di bali…..sye rase sia sia je lah dowanmg berlatih sampai masuk final tk kn dpt trofi sahaja….saya rase ini tidak adil….sekurangkurangnya beri 5 ribu itu pun sudah cukup….sye rasa pihak mempertimbang kan lah…untuk mari menari musim ke 2 jgn mebuat sedemikian…

  20. mari menari musim ke 2 ek?x brapa best..so tak tengok sangat..kalau wife tengok aku join je…mehehe
    joine jukas recently posted..Crescendo Games

  21. salam awal,nak tanya,tau x tajuk lagu untuk background music mari menari minggu ke 3 yg baru2 ni..please..apa tajuk dia?

  1. Pingback: Mari Menari sebuah program realiti yang disiarkan mulai 16 Oktober 2010 di Astro Ria – Kenali 12 Pasangan Mari Menari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge