Home / News / Education / Pengambilan Pelajar Baru Sesi Disember 2010 UiTM

Pengambilan Pelajar Baru Sesi Disember 2010 UiTM

Info terkini
* Keputusan kemasukan ke UiTM bagi pengambilan sesi Disember 2010 akan diumumkan pada 15 November 2010 (bagi program diploma) dan 28 November 2010 (bagi program pra diploma/ijazah sarjana muda). Bagi menyemak keputusan permohonan, anda boleh melayari laman web UiTM.

Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah pun mula membuka permohonan bagi pelajar lepasan SPM, STPM, Matrikulasi, Diploma dan Ijazah Sarjana Muda yang ingin menyambung pengajian bagi sesi kemasukan Disember 2010. Permohonan boleh dibuat secara atas talian di laman web UiTM. Pengambilan sesi Disember akan dikendalikan sepenuhnya oleh Bahagian Pengambilan Pelajar UiTM dan tidak melalui UPU.

Program yang ditawarkan bagi sesi kemasukan Disember ini adalah program Diploma/Pra Diploma/Asasi, Ijazah Sarjana Muda dan Profesional. Bagi maklumat lengkap cara untuk memohon dan syarat kelayakan bagi memohon untuk kemasukan sesi Disember 2010 UiTM, anda boleh melayari laman web rasmi permohonan kemasukan ke Universiti Teknologi MARA (UiTM).

Tarikh tutup permohonan adalah pada 19 September 2010 (Ahad).

Program yang ditawarkan bagi sesi kemasukan Disember 2010 adalah:

Diploma/Pra Diploma/Asasi
Ijazah Sarjana Muda
Profesional

Semoga berjaya pada semua calon dan untuk posting seterusnya saya akan berikan tips bagaimana nak memilih program yang sesuai dengan kelayakan anda :)

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

47 comments

  1. wah..best ni,boleh kadi pakar IT nanti

  2. tak sabar rasanya nak tunggu keputusan ni bila kuar eak???

  3. Biasanya result akan kuar dalam bulan 11. boleh semak di website UiTM nanti. Pastikan korang mohon program yang benar2 layak sahaja. Kalau x nanti rugi
    ishak recently posted..Buka Puasa Ramadhan Buffet @ Riverstone Eco Resort

  4. wah tingin nk smbg…huhu

  5. susahnye nk masuk website uitm tu..

  6. ari 2 aq uda dapat tapi aq nada mo pigi sebab terlaluh jauh…n aq arap kli ner dapat yg dekat2 ler…..

  7. sy dh daftar..tp result paper julai xkluar lg..mcm mne sy nk l0gin utk tukar k0s yg sy ambil??

  8. klu dpt..pndaftaran ble?awal disember or akhir disember?

  9. cmne sy nk tw rsult kemasukan ke uitm sesi dis ni?

  10. kakak eira adala 2 x mtk tp still x dpt.
    mudah-mudahan dia dpt kali ni..

  11. contest terbaru..jom join

    Jom join

  12. hye……yah saya pun x sbar gak nak sambunk…..agak2 awal atau akhir bulan 11 keputusan akan keluar..

  13. ble panggilan temuduga bg calon ijazah srjana muda nk dibuka….??????

  14. erm..cam nak smbg je study lg la..=)
    tiefazatie recently posted..tagged by mumun!

  15. emmm bile kua kptsn pgmbiln plajr uitm ssi dsmber ni????
    nk tw kptsnnye cmne???

    • Keputusan boleh semak kat website uitm. Kemungkinan dalam pertengahan bulan 11 tu result dah kuar. Kena rajin dan selalu semak website uitm dalam bulan 11 hingga 12 nanti. Kalau result dah keluar dia akan umumkan kat website pengambilan pelajar uitm.

  16. cm mna nk semak blk form yg sy isi ari 2..

  17. mmg kompom kua antre ptghn bln11-a2 ehh?????
    emmm law skrenye kite mhon dlm uitm je…then lau kite tgk dlm kptsn upu..kit xdpt uh mksdnye xdpt msuk uitm la kirenye eh???????

  18. HOPE TERPILIH LA JD STUDENT UITM..
    XSBAR2 NK TGGU RESULT PAZ INTERVIEW BRU2 NEY..=)

  19. nervousnyaaaaaaaaaaaaaaaaa
    mintak2 diterimaaaaa
    huhuhu
    neesa recently posted..my HaiR!!!!!

  20. kalau interview kt uitm,dlm bahasa melayu or english?

  21. kalau course ijazah sarjana selalu di uitm shah alam,atau ada di cawangan lain?

    • kebiasaannya interview dlm bahasa inggeris. kalau degree, biasanya di shah alam tapi ada juga degree yg dibuat di cawangan. kalau master mmg di shah alam

  22. harap2 dpt la uitm kali nie..sesi july takde rezeki… huhuhu…

  23. ble kuaq kputusan uitm ye … jgn lmbt cgt …

  24. saya dah dapat surat tawaran! ALHAMDULILLAHHHHH :)
    course Tourism..hehe
    neesa recently posted..From Senai Airport

  25. saya nk tnye,sye ni baru lepasan spm 2010,and sy xmohon UPU untuk pengambilan sesi 1 ni,tapi sy nk masuk uitm pengambilan bulan disember 2011 ni,boleh ke ?
    lagi 1,ape beza nye masuk pade pengambilan sesi 1 dan 2 ?

    TERIMA KASIH :)

  26. saya nk tnye laaa…kalu sya dah buleh msuk uitm tp sy nk trk dri coz sy nk tukr course.jd sy isi yg pgmbial bulan 12.buleh ke??/

  27. sy nk tnye…saya dah buleh uitm tp sy brhenti dlu coz nk tukar course.so st isi yg pngambilan bulan 12.buleh ke??

  28. salam . sy lepasan spm 2010 . sy ade apply uitm semesta 2 uitm . tp knp iklan uitm tulis kemasukan november ? jd , masuk bln nov ke dis ? kalau kemasukan nov , bile tarikh daftar ?
    tQ admin :)

  29. sye lepasan spm 2010,..sye ada mohon sesi julai,tp xdpt…nie sye mohon sem 2 sesi disembr,mnx2 ar dpt,,,spm sye,sye dpt 5A,tp bi sye llus je,,,sye tkt dsbbkn bi sye,sye xlayak nk mohon uitm,,,,itu yg sye risau,tkt xdpt lg dlm sem yg ke2 nie,,,,,,,,,,sye mmg nk smbng beljr sgt2,,,,agk2 sye dpt x,dlm permohnan sem yg ke2 nie??????????

    • pemilihan pelajar bergantung kepada jumlah tempat yang ditawarkan. sekiranya yg memohon lebih ramai dari tempat yang ditawarkan, maka pelajar akan dipilih berdasarkan merit. utk pertanyaan lanjut boleh rujuk dengan bahagian pengambilan pelajar. no tel 03-55443164

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge