Home / News / Sports / Pungutan Pingat Sukan Asia 2010 Guangzhou – Hari Ketujuh

Pungutan Pingat Sukan Asia 2010 Guangzhou – Hari Ketujuh

*Untuk berita pungutan pingat terkini Malaysia di Sukan Asia 2010, sila klik di sini

Pada hari ketujuh Sukan Asia 2010, pungutan pingat bagi Malaysia masih kekal seperti hari sebelumnya setelah Malaysia gagal menambah sebarang pungutan pingat pada hari semalam.

Pungutan pingat Malaysia di Sukan Asia Guangzhou 2010 masih kekal pada 3 emas, 3 perak dan 4 gangsa.

Harapan Malaysia untuk merangkul pingat dalam acara badminton masih cerah setelah Datuk Lee Chong Wei berjaya mara ke peringkat suku akhir.

Manakala dalam squasy pula Datuk Nicol Ann David dan Low Wee Wern berjaya mara ke suku akhir acara squasy wanita. Bagi acara squasy lelaki pula, Mohd Azlan Iskandar dan Ong Beng Hee berjaya melayakkan diri ke peringkat suku akhir.

Dalam acara hoki lelaki pula, Malaysia seri 2-2 dengan Korea Selatan walaupun pada satu ketika Malaysia berjaya mendahului dengan kedudukan 2-1.

Berikut adalah kedudukan pungutan pingat terkini setakat hari ketujuh Sukan Asia Guangzhou 2010.

pungutan pingat sukan asia guangzhou 2010 hari ketujuh

Sumber: Astro Sports Channel

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

5 comments

  1. mis ranking ke-10 yer…moga2 dpt naikkan sedikit ranking tu…
    Mama Zharfan recently posted..Pashmina beru kaler pink sesuai utk melaram di pagi raya – me dpt FREE

  2. *msia – typo error plak :p

  3. acara badminton adalah sukan yang memerlukan konsistensi dan mental yang kuat. hehe. chong wei ni berapa kali je die dapat kalahkan lin dan.
    Affan recently posted..Cabaran SEO Berita Sukan Terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge