Home / Entertainment / TV Shows / Raja Lawak Musim 5 / Raja Lawak Astro Musim Ke 5 Kembali Lagi

Raja Lawak Astro Musim Ke 5 Kembali Lagi

Program realiti Raja Lawak Astro Musim ke 5 telah memulakan gelanggangnya di Astro Prima. Seperti kita sedia maklum, rancangan realiti Raja Lawak Astro ni dah banyak mencungkil bakat-bakat baru seperti Zizan, Johan, Nabil, Sepah dan banyak lagi. Dan memang tak dapat dinafikan Raja Lawak Astro telah banyak menyediakan pelawak generasi baru. Dan antara banyak-banyak nama ni yang paling menyerlah dah tentulah Nabil. Murah betul rezeki dia semenjak dia jadi juara Raja Lawak Astro Musim ke 2. Kalau nak kata jumlah filem yg dia dah berlakon, rasanya dah tak boleh nak recall sebab banyak sangat.

Untuk Raja Lawak Musim 5, 12 finalis telah dipilih iaitu TBO, Man, Kami, Bobo, Kopio, Nazmi, Epy, Pukaw, R2, Leman, Lucky dan Balas.

Berdasarkan persembahan dalam Gelanggang Raja Lawak Musim 5, 12 finalis telah menunjukkan persembahan yang menghiburkan dan boleh dikatakan standard persembahan adalah lebih baik berbanding Raja Lawak Musim ke 4. Terdapat beberapa finalis yang berjaya memberikan persembahan komedi yang kelakar seperti Nazmi dengan lawak ‘lupa’ nya dan Man dengan telatah Eric Leong nya.

Bagi yang ingin mengundi peserta finalis Raja Lawak pilihan anda, anda boleh mengundi dengan menghantar LAWAK<jarak><nama peserta> dan hantar ke 32999.

Berikut adalah senarai peserta yang telah tersingkir dari Raja Lawak Musim 5

Gelanggang 2 Raja Lawak 5 – Bobo
Gelanggang 3 Raja Lawak 5 – Kami dan TBO
Gelanggang 5 Raja Lawak 5 – Kopio
Gelanggang 6 Raja Lawak 5 – Pukaw
Gelanggang 7 Raja Lawak 5 – Lucky
Gelanggang 8 Raja Lawak 5 – Leman

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

36 comments

  1. ala bro..suzie nk g cne.jauh tu.ha3 bujet lawak2.
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • kalau suzie pandai buat lawak naik je kapal terbang. nanti bila dah jadi juara boleh cover balik tambang kapal terbang. kita tolong sokong dari belakang je

  2. sapa yang pandai buat lawak leh la masuk..hehe

  3. haha…abg nak msk ke nie??ifa xmo..jd tukang sorak leh la..hihi
    tiefazatie recently posted..TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!

  4. arap2 la taun ni dapat mengembalikan zaman kegemilangan raja lawak musim ke-2..:)
    marya recently posted..takde keje layan lagu ni pun best!

    • @marya: yup. bukan nak memperkecilkan bakat pemenang musim ke-3 dan ke-4, tapi nabil betul2 dah naikkan standard raja lawak sampai org lain susah nak follow. hopefully musim ke 5 ada yg lebih hebat dari nabil :)

  5. kalau ada yang rasa diri berbakat, bolehlah ikut ujibakat.. nak juga tengok nanti
    kulanz recently posted..Masjid Futuristik di Ground Zero

  6. best program ni…bagi aku zizan raja segala raja lawak

  7. saya tgk raja lawak sebab ada zizan dgn johan depa lagi lawak dr peserta hehe
    nuriz recently posted..Ambil Gambar Dengan Kamera Digital Bukan DSLR

    • @nuriz: tepat sekali. peserta pulak yg tenggelam dgn gelagat lawak jozan.mmg nadi raja lawak letak pada zizan dan johan lah :)

  8. Lawak yang semulajadi dan nutral lebih digemari dari lawak yang dibuat-buat.

    Tapi susah kan nak buat orang ketawa.

    :)
    robotsakti recently posted..Fobia Dan Trauma Tak Korang Bila

    • org yg ada bakat je boleh buat org ketawa. pastu idea kena byk dan org lain boleh follow lawak kita. kalau kita sorang je yg faham, tu yg tak jadi lawak tu :)

  9. wah, ada lg raja lawak ni..huhu

  10. hihi..wat mnda..lawak bodo reti r. t kna blk telo tembelg dgn pnonton..auw..sgt xrela..ha3
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. mudah-mudahan thn ada raja lawak yg best mcm sebelum2 ni..heheh

  12. hihihi..dolu2 suker gak layan nih..memang tak keringla gusi..kekadang ade gak tercengang..

  13. menarik ni… nizam suka sngt rancangan ni… :)
    nizam recently posted..Memo Buat Si Belangkas

  14. singgah sini tinggal jejak,..best jugak tgk program lawak,..leh wat exercise muka,..sendiri nk melawak tak pandai ;)
    myoliza recently posted..Oh! Berat Maintain 55kg

  15. aku xleh masuk cz ak x reti melawakk..hhee

  16. haha..mmg tue bang..mau kena baling telur kang..hihi
    tiefazatie recently posted..hadiah misteri utk ifa la!

  17. my hubby suka sgt tgk raja lawak..semua season dia tgk :p me tak delah minat sgt, alang2 temankan dia tgk, so jd tertengok gak ;)
    mama zharfan recently posted..sticky post RM100 jd taruhanjom cuba nasibclick jer banner kat bwh ni

  18. sapa2 yang pandai wat lawak tu, bolehla pergi ke ujibakat….
    Yiedpozi recently posted..Jom Baca Tips Menjana Trafik Ke Blog-Website

  19. Helpful blog, bookmarked the website with hopes to read more!

  20. wa..best nya..Mntk2 dh abis study waktu tu..moga2 zizan n johan jd pengacara lagik.depa lg best dr peserta haha
    ekmi recently posted..Shhhhhsunyiii

  21. moga Raja Lawak kali ni membawa lebih keseronokan menonton dari yang sebelumnya.
    ShueQry recently posted..Tip Motivasi – 3 Perkara Perlu Anda Lihat sebelum Membeli Buku Motivasi

  22. Aku ska tngok raja lawak sbab ada johan dan zizan. Lawak diorng neutral beauty tahap kawkaw. Hrp adale yg smbng wrisn si nabil utk taon ni.

  23. sama2 la kita tgk raja lawak musim ke 5
    sama2 kita undi HANAFI yg datangnya dari KODIANG KEDAH..
    ORG KODIANG TU….
    LEMAN LEMBU PUN ADA JGK..yg datangnya dari bukit nyamuk kuala nerang kedah….hahahahaha

  24. Kepada Sesiap Yang X Sempat nak tgk kt astro or yg x da astro..
    bleh la download kt cni..

    http://zulmovie.blogspot.com/2011/01/gelanggang-raja-lawak-musim-5-2011.html

    Sharing is Caring Right!!!
    Zul’s Stuff recently posted..Gelanggang Raja Lawak Musim 5 2011 Astro Prima AVI Added Minggu 1

  25. Setelah nonton RJ ke5 jumaat lepas, ada satu persembahan dari kumpulan yg menggunakan topi santa claus dan lawaknya pun berkisar kepada hari krismas…mengikut ulama…seorang muslim yg memakai seperti santa claus adalah berdosa besar.

    Kenapa produksi Astro tidak peka kepada perkara ini…

  26. minat johan sgt…dia pnd mimik mcm2 artis…gila sama,i ska sgt dgn johan.mmg best,raja lawak 5 ni sya tgk sb johan ngan zizan ler,peserta tengelam masuk tanah trus..hehe

    pape pun minat ngan group balas,man ngan najmi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge