Home / Foods / Ramadhan Buffet 2010 Bawah RM50

Ramadhan Buffet 2010 Bawah RM50

Since saya buat posting tentang Ramadhan Buffet untuk tahun 2010 bagi kawasan Kuala Lumpur dan Selangor, saya ada terima beberapa permintaan untuk menyenaraikan tempat yang menyediakan pakej buffet ramadhan untuk buka puasa yang berharga kurang daripada RM50. Sepanjang minggu ni, saya buat skit hunting utk mencari tempat-tempat yang menawarkan pakej tersebut. Sini saya senaraikan beberapa tempat yang ada menawarkan pakej buffet ramadhan untuk buka puasa yang berharga bawah RM50. Untuk tempahan dan pertanyaan lanjut, bolehlah menghubungi restoran tersebut

 
K Klub Taman Melawati
Taman Melawati, Kuala Lumpur
Reservations: 603 4105 6257
Price: RM38.00++ dewasa, RM15++ kanak-kanak

Bagi setiap 6 orang, 1 orang akan dapat makan secara percuma

 
Sakura Kristal Taman Melawati
Taman Melawati, Kuala Lumpur
Reservations: 603 4108 5897
Price: RM36.00+ dewasa, RM18+ kanak-kanak (5-12 tahun)

Buffet Ramadhan boleh didapati pada setiap hari Khamis hingga Ahad sahaja.

 
Restoran Intai Intai
Lot 378 Backyard,
MRR2 Highway,
68000 Ampang,
Selangor
Reservations: 603 4252 2252/012 288 2424
Price: RM48 nett dewasa, RM25 nett kanak-kanak (5-12 tahun)

Buffet Ramadhan ini akan disajikan dengan 101 jenis hidangan masakan Thai ‘Bangkok Hawker Food’ dan masakan Kelantan kampung. Bagi setiap tempahan 10 orang, seorang akan makan dengan percuma.

 
Istana Bambu
Lot 841-842, MRR2 Highway,
68000 Ampang,
Selangor
Reservations: 603 4251 4717
Price: RM49 nett dewasa, RM29 nett kanak-kanak (4-12 tahun)

 
Restoran Ruz Aladdin
Ampang, Selangor
Reservations: 603 4251 6463
Price: RM40 nett dewasa, RM25 nett kanak-kanak

Restoran Ruz Aladdin menyediakan makanan melayu bagi promosi buffet ramadhan. Antara makanan yang disajikan adalah nasi beriani, sate, roti jala, kuih muih dan pelbagai makanan melayu.

 
Bora Ombak Restaurant
G1, Sport Ampang Complex, Persiaran Memanda 1,
Taman Dato Ahmad Razali,
68000 Ampang, Selangor
Reservations: 603 4251 6303
Price: RM49.50 nett dewasa, RM33 nett kanak-kanak (6-12 tahun)

 
The Sultani
Level 5 Hotel Flamingo
Tasik Ampang
Jalan Hulu Kelang
68000, Ampang Selangor
Reservations: 603 4251 7360
Price: RM40++ dewasa

Bagi setiap 4 dewasa berbayar, seorang dewasa akan makan dengan percuma.

 
Barracafe
49 dan 51, Jalan Pandan Prima 2,
Dataran Pandan Prima,
55100, Kuala Lumpur
Reservations: 603 9200 5760
Price: RM36++ dewasa, RM18++ kanak-kanak

Antara tarikan Barracafe adalah life stall char kuey teow, life stall kambing golek dan life stall ikan bakar. Selain itu, makanan melayu serta lauk pauk turut disediakan bagi pakej buka puasa di Barracafe.

 
Haven Restaurant
Lot 1A & 1B (Look Out Point)
Pusat Pelancongan Menara Tinjau
Jalan Ampang – Hulu Langat
43100 Selangor
Reservations: 016 2323 999
Price: RM36.30 dewasa, RM17 kanak-kanak

Sajian makanan yang disediakan bagi buffet ramadhan merangkumi 70% makanan melayu dan masakan kampung. 30% makanan pula adalah sajian makanan arab.

 
Sedap Restaurant @ D-Villa Residence Kuala Lumpur
225, Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur
Reservations: 603 2179 9000
Price: RM43.70 nett dewasa, RM32.20 nett kanak-kanak, RM32.20 nett warga emas (60 tahun ke atas)

 
The Nomad Bistro @ The Nomad SuCasa
No 222, Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
Reservations: 603 4251 3833
Price: RM45 nett dewasa

Bagi setiap 5 dewasa berbayar, yang keenam akan makan secara percuma

 
Strudels Cafe
Lot 17, Ground Floor, Great Eastern Mall
303, Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
Reservations: 603 4257 8323
Price: RM20 nett dewasa, RM12 nett kanak-kanak (5-12 tahun)

 
Rahsia Restaurant and Bar
13, Jalan Damai,
55000 Kuala Lumpur
Reservations: 603 2144 0059
Price: RM45 nett dewasa

 
Restoran Al Andalus
48, Jalan Damai,
55000 Kuala Lumpur
Reservations: 603 2145 9414
Price: RM35 dewasa, RM18 kanak-kanak

Menyediakan sajian makanan arab (middle east cuisine)

 
The Castile Restaurant
Jalan Damai,
55000 Kuala Lumpur
Reservations: 6016 6492 792 / 6017 276 6841
Price: RM39 dewasa, RM25 kanak-kanak

Menyediakan sajian makanan arab (middle east cuisine)

 
Wadi Hawdramawt
Jalan Ampang (Bersebelahan stesen minyak PETRONAS)
55000 Kuala Lumpur
Reservations: 603 4253 3333
Price: RM47 dewasa, RM17 kanak-kanak

Menyediakan sajian makanan arab (middle east cuisine)

 
Kampung Pengantin Kuala Lumpur
Jalan Usahawan 3/23A
Off Jalan Genting Klang
53300 Kuala Lumpur
Reservations: 016 555 8035
Price: RM45 dewasa, RM15 kanak-kanak (7-12 tahun)

Bayar 9 percuma 1. Antara menu pilihan adalah BBQ kambing, briyani udang dan lebih 60 juadah lagi.

 
Riverstone Eco Resort
Hutan Lipur Sungai Tua,
Jalan Sungai Tua,
86100 Batu Caves, Selangor
Reservations: 603 9200 4181
Price: RM35.00 nett dewasa dan RM18.00 nett kanak-kanak

Menu yang akan disajikan adalah terdiri dari : Patin Tempoyak, Pecel Lele, Ayam Masak Merah, Semur Daging, Sambal Goreng, Serunding, Bubur Candil, Lopes Ubi Kayu, U’krok, Tiwol, Bubur Kacang Hijau, Pecal, Kerabu, Tempe Goreng Tepung, Soto, ABC, Teh Tarik dan pelbagai lagi.

 
Naili’s Place Sentul
Taman Dato’ Senu, Sentul
116C, Kampung Chempedak,
Jalan Taman Dato’ Senu
51000 Sentul, Kuala Lumpur
Reservations: 019 393 0878
Price: RM39.90 nett dewasa dan RM20.00 nett kanak-kanak

 
Tequila At Ten, Lanai Gurney
No.1, Jalan Bukit Keramat,
54000 Kuala Lumpur
Reservations: 603 4252 9222
Price: RM19.90 dewasa, RM12.90 kanak-kanak

 
Sweet Chat Cafe
Berjaya Times Square
Jalan Imbi, 55100
Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Reservations: 603 2148 7833
Price: RM45 nett dewasa, RM20 nett kanak-kanak (5-12 tahun)

 
Restoran Rasa Utara
Level 3 Berjaya Times Square
Jalan Imbi, 55100
Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Reservations: 603 2145 4868
Price: RM30+ dewasa, RM20+ kanak-kanak (6-12 tahun)

 
Pusat Konvensyen Putrajaya (PICC)
Putrajaya
Reservations: 603 8887 6230
Price: RM50nett (Adult)

Ramadhan Buffet Feast from 13 August 2010 to 8 September 2010

 
Taman Warisan Pertanian Putrajaya
Kompleks Pelawat Taman Warisan Pertanian
No 7 Jalan P16 Presint 16
62150 Putrajaya
Reservations: 603 8881 0823
Price: RM33 nett dewasa, RM20 nett kanak-kanak (6-12 tahun)

Lebih 33 jenis masakan melayu, western dan masakan cina.

 
Chakri Xpress Putrajaya
Alamanda Putrajaya
Reservations: 603 8890 1616
Price: RM42.90++ dewasa, RM24.90++ kanak-kanak (6-12 tahun)

Berbuka puasa dengan lebih 50 hidangan masakan Thai dan Melayu oleh Chef Solahudin Nutto.

 
Taman Ekuestrian Putrajaya
Putrajaya
Reservations: 603 8881 1270
Price: RM45 nett dewasa, RM22.50 nett kanak-kanak (6-12 tahun)

 
Bayou Coffee House
Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya
Reservations: 603 8318 0008
Price: RM39.90 nett dewasa

 
Mattop Bariani
No 9 Jalan Medan PB 3A
Pusat Bandar Baru Bangi
43650 Selangor
Reservations: 013 3333374
Price: RM20 nett dewasa, RM14 nett kanak-kanak

Bariani ayam dan kambing, pelbagai jenis mee dan pelbagai jenis kuih.

 
JM Bariani House Bangi
No 10-11G Jalan PB 2A
Seksyen 9 Bandar Baru Bangi
43650 Selangor
Reservations: 603 8926 6699
Price: RM30 nett dewasa, RM15 nett kanak-kanak bawah 12 tahun

 
Restoran Paksu Corner
No 2-1-1 , Suria Avenue
Jalan Dawai 16/2, Seksyen 16
40200 Shah Alam
Selangor
Reservations: 017-2972678 / 016-3684445
Price: RM29.90 dewasa, RM10.90 kanak-kanak, RM19.90 warga emas

Sempena Ramadhan ini Restoran Paksu Corner menyediakan juadah berbuka puasa secara Bufet (dari jam 6:30 ptg hingga 8:30 mlm). Terdapat lebih dari 80 jenis hidangan 1Malaysia serta barat dan juga pelbagai jenis manisan dan pencuci mulut.

 
Ani Sup Utara
Hanya terdapat di TTDI Shah Alam, Seksyen 9 Shah Alam dan Seksyen 8 Kota Damansara
Price: RM19.90 dewasa, RM8.90 kanak-kanak

 
Hotel UiTM Shah Alam
Shah Alam, Selangor
Reservations: 603 5519 2069
Price: RM39 dewasa, RM20 kanak-kanak

Percuma 1 orang untuk setiap 10 orang dewasa.
Diskaun 25% untuk pelajar IPT

 
Intekma Resort and Convention Centre Shah Alam
Shah Alam, Selangor
Reservations: 603 5522 5001
Price: RM43 dewasa, RM22 kanak-kanak

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

23 comments

  1. wahhhh… banyaknye pilihan…bila nak try?

  2. banyak nya pilihan..huhu..tapi kebanyakan memang lebih dari rm30.kalau mkn byak xpe jgak.ni makan skit2 rugi nak amik buffet…
    ejum recently posted..Tips Blogging – Buat Banyak Dapat Banyak!

  3. Salam…

    Banyaknya pilihan……
    RM50 boleh tahan seminggu tu kalau beli bahan mentah dan masak di rumah……tp sekali-sekala nak makan mahal ok la jgk. Bulan puasa ni makan x byk mana pun, kuih 2,3 jenis, nasi separuh dah kenyang…..
    iza recently posted..Mengimbau Kenangan Silam 1 Ramadhan

  4. kalaulah ade org leh belanje~
    nobitasensei recently posted..Motivasi Bersama Sensei- Episod 4

  5. hee, hari tu buka puasa petama dekat hotel.. RM23 je.. sebab minggu pertama dia bagi murah sikit.. hehhe
    Ain Z recently posted..Pembukaan Cerpen

    • biasanya minggu pertama dan terakhir ramadhan mmg murah skit. kalau nak dapat value for money, kena serbu 3 hari terakhir ramadhan ni :)

  6. wah mmg byk choice.. nk cube sume dah xsempat.. hehe.. so yg mane yg disyorkan??

    • kalau minat nasi beriani, mattop nampak mcm ok berdasarkan gambar makanan yg org amik. saya pon tak pernah test.kalau minat makanan thai, boleh cuba intai intai kat mrr2 :)

  7. Adakah aku yg terlambat jumpa blog ini? huhuu..
    info penting ni. patut dipanjangkan to the potential customers & sponsors…hohooooo!
    tips-kurus recently posted..Kempen Kibarkan Jalur Gemilang!

  8. salam..

    alemak sok dh last pose br terbace entry nih
    isyhhh RUGI RUGI RUGI ~____~
    NICE POST here!!!

  9. Saya sangat setuju apa yang menjadi pemikiran anda.

  10. wah…rajin je survey habis-habisan nie..ifa suka msk sendiri je..hihi
    tiefazatie recently posted..KL Urbanite First Giveaway Contest

  11. di putrajaya ade buffet Ramadhan RM21.90 shj… try klik sini … >>
    http://www.delanailakeviewcafe.blogspot.com

  12. macam mana nak diet niiiiiii…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge