Home / Foods / Restoran Rumah Thai Taman Melati

Restoran Rumah Thai Taman Melati

Destinasi makan kali ini membawa kami ke Restoran Rumah Thai cawangan Taman Melati yang terletak sebaris dengan restoran Sate Kajang Haji Samuri. Rumah Thai menyajikan pelbagai aneka masakan yang biasa terdapat di mana-mana kedai makanan Thai yang lain seperti ayam pandan, butter prawn, ayam gajus, kerapu tiga rasa, kerabu mangga dan banyak lagi.

Setibanya disana, kami telah memilih set menu untuk dua orang yang berharga RM50. Makanan yang terdapat dalam pakej ini termasuklah butter prawn, ayam pandan, tomyam songkhla, sayur dan nasi putih. Bagi melengkapkan set ini kami telah menambah ikan siakap masak 3 rasa.

Kami menunggu hampir 30 minit untuk makanan sampai ke meja dan boleh dianggap servisnya sedikit lambat. Pemerhatian kami menunjukkan ketika kami sampai ke restoran ini pelayannya tidak begitu ramai dan tidak dapat menampung jumlah pelanggan yang sedikit ramai pada waktu tersebut. Walaubagaimanapon kami masih sabar menanti dan mengharapkan makanannya sedap agar berbaloi penantian kami.

Ayam Pandan Rumah Thai

Selepas menunggu hampir 30 minit, akhirnya makanan telah tiba. Ayam pandan yang disajikan nampak lazat pada pandangan mata kami. Rasanya juga boleh tahan cuma mungkin portionnya tidak berapa banyak.

Butter Prawn Thai

Butter prawn yang disajikan juga nampak enak walaupon saiz udangnya mungkin tidak berapa besar.

Ikan Siakap 3 Rasa

Ikan siakapnya juga rangup tetapi secara peribadi saya lebih sukakan ikan siakap tiga rasa di Restoran Sharin Low.

Tomyam Songkhla

Tomyam Songkhla yang mengandungi pelbagai ramuan dari ikan hinggalah ke sotong dan udang.

Kailan Ikan Masin

Kailan ikan masin melengkapkan sajian makan tengahari kami di Rumah Thai.

Secara peribadinya kami berpuas hati dengan masakan yang disajikan pada kami walaupon mungkin servisnya sedikit lambat dari apa yang kami harapkan. Dekorasi dalaman kedainya juga agak santai walaupon mungkin sedikit malap lampunya.

Harga makanan disini mungkin sedikit mahal jika dibandingkan dengan gerai-gerai yang menyajikan masakan Thai tetapi comparable dengan restoran Thai yang lain seperti Pha Pha Garden. Sekiranya anda inginkan kelainan anda bolehlah berkunjung ke sini untuk menikmati makanan asli Thai. Bagi yang ingin kesini, anda bolehlah merujuk peta di bawah.

Map Restoran Rumah Thai Melati

Restoran Rumah Thai


Restoran Rumah Thai
69G Jalan Melati Utama 4,
Melati Utama, 53100 Setapak,
Kuala Lumpur

Telefon: 603-4107-8590

Koordinat GPS: U 3.222977 T 101.731066

Destinasi makan kali ini membawa kami ke Restoran Rumah Thai cawangan Taman Melati yang terletak sebaris dengan restoran Sate Kajang Haji Samuri. Rumah Thai menyajikan pelbagai aneka masakan yang biasa terdapat di mana-mana kedai makanan Thai yang lain seperti ayam pandan, butter prawn, ayam gajus, kerapu tiga rasa, kerabu mangga dan banyak lagi. Setibanya disana, …

Review Overview

Rasa
Saiz Hidangan
Service
Ambience
Harga

Bolehlah

Summary : Restoran yang menyajikan pebagai makanan asli Thai seperti ayam pandan dan tomyam songkhla

User Rating: 2.9 ( 1 votes)
55

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge