Home / News / Entertainment / Senarai Calon Top 5 Anugerah Bintang Popular 2010 ( ABPBH 2010 ) Untuk 2011

Senarai Calon Top 5 Anugerah Bintang Popular 2010 ( ABPBH 2010 ) Untuk 2011

Senarai calon finalis untuk top 5 Anugerah Bintang Popular 2010 (ABPBH 2010) telah pon diumumkan yang menyaksikan pemenang Juara Lagu 25 Ana Raffali dan Raja Azura mendahului senarai pencalonan dengan masing-masing dicalonkan dalam 3 kategori. Kemuncak Anugerah Bintang Popular 2010 (ABPBH 2010) akan diadakan di Genting Highlands pada 3 April 2011.

Bagi yang ingin membuat undian artis pilihan anda, borang pencalonan akhir APB2010 akan mula dikeluarkan dalam akhbar Berita Harian atau Berita Minggu dari 17 Januari 2011 hingga 13 Mac 2011.

Pemenang Anugerah Bintang Popular 2010 (ABPBH 2010) bakal membawa pulang sebuah kereta Nissan Teana 2.0L bernilai RM 137,000 dan set barangan kemas Rafflesia edisi terhad.

Artis yang memenangi setiap kategori pula akan membawa pulang barang kemas Rafflesia bernilai RM10,000.

Berikut adalah senarai penuh finalis calon top 5 bagi setiap kategori yang dipertandingkan dalam Anugerah Bintang Popular 2010 (ABPBH 2010).

PENYANYI LELAKI POPULAR
1.Aizat
2.Anuar Zain
3.Black
4.Faizal Tahir
5.Shahir

PENYANYI WANITA POPULAR
1.Adira
2.Ana Raffali
3.Alyah
4.Stacy
5.Yuna

ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR
1.Ana Raffali/Sohaimi Mior Hassan/Altimet
2.Azlan & Typewriter
3.Bunface
4.Meet Uncle Hussain
5.6ixth Sense

PENYANYI NASYID POPULAR
1.Hijjaz
2.Inteam
3.Mirwana
4.Rabbani
5.Raihan

PELAKON TV LELAKI POPULAR
1.Aaron Aziz
2.Ady Putra
3.Fizz Fairuz
4.Remy Ishak
5.Shahezy Sam

PELAKON TV WANITA POPULAR
1.Fasha Sandha
2.Lisa Surihani
3.Noorkhiriah
4.Scha Alyahya
5.Tiz Zaqyah

ARTIS BARU LELAKI POPULAR
1.Daus
2.Maulana
3.Shahir
4.Sharnaaz Ahmad
5.Shahz Jaszle

ARTIS BARU WANITA POPULAR
1.Adira
2.Ana Raffali
3.Mizz Nina
4.Murul Elfira Roy
5.Nur Syuhaida @ Dottie

ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR
1.Along
2.Angah
3.Johan
4.Nabil
5.Zizan

ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR
1.Didie Alias
2.Kenchana Dewi
3.Noorkhiriah
4.Raja Azura
5.Sharifah Shahirah

PELAKON FILEM LELAKI POPULAR
1.Aaron Aziz
2.Bront Palarae
3.Remy Ishak
4.Shaheizy Sam
5.Syamsul Yusof

PELAKON FILEM WANITA POPULAR
1.Diana Danielle
2.Lisa Surihani
3.Liyana Jasmay
4.Maya Karin
5.Scha Alyahya

PENGACARA TV LELAKI POPULAR
1.Ally Iskandar
2.Awal Ashaari
3.Aznil Nawawi
4.Jimmy Shanley
5.Zizan

PENGACARA TV WANITA POPULAR
1.Cheryl Samad
2.Fara Fauzana
3.Nurul Syuhada
4.Raja Azura
5.Sharifah Shahirah

PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR
1.Aznil Nawawi
2.Faizal Ismail
3.Halim Othman
4.Kieran
5.Salih Yaakob

PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR
1.Abby Fana
2.Fara Fauzana
3.Linda Onn
4.Raja Azura
5.Sharifah Aleya

Siapakah yang akan mengungguli ABPBH 2010? Adakah skandal yang menyelubungi Nabil akan mempengaruhi peluangnya untuk menang kategori Artis Komedi Lelaki Popular atau adakah kemenangan Ana Raffali dalam AJL 25 akan membantunya memenangi gelaran di ABPBH 2010 nanti?

Sama-sama kita nantikan acara kemuncaknya nanti dan jangan lupa untuk mengundi artis pilihan anda sekiranya ingin melihat artis pilihan anda menang.

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

9 comments

  1. ni antara anugerah yg popular kat msia –me suka jer tgk (kat TV) sbb nak tgk artis melaram+ persembahan artis kan :)
    Mama Zharfan recently posted..Kemenangan yg sgt me tunggu2 – me won Haven Cash Voucher RM75 from Eyriqazz GA

  2. Knp Hafiz,Akim dgn Aril x t’snrai dalam pnynyi lelaki popular??

  3. Bintang Popular Berita Harian 2010- Faizal Tahir kot!…he.hee..

  4. Sama-sama lah kita undi Faizal Tahir sebagai bintang paling popular ok

  5. Mana ziana zain???? dia patut masuk top 5 pelakon wanita popular. lakonan dia sungguh meninggalkan kesan dalam magika!! You all tak vote dia ke??

  6. Shaheizy Sam yang akan merangkul gelaran bintang paling popular 2010….. I tak suka lah dengan pencalonan elfira loy, diana danielle, liyana jasmay, syamsul yusof, and tis zakiah………………… Diorang ni bukannya tahu berlakon pun……….. Kalau menang pun, Tak ade gunanya………………klu setakat popular, tapi x berkualiti…………..

    • tak suka lah shahaizy sam!!! Faizal tahir patut menang atis paling popular. persembahan dia dalam juara lagu yang lalu begitu hebat sekali. tapi kalau nak diikutkan, tiada siapa yang layak. sepatutnya pihak berita harian boleh gugurkan kategori “artis paling popular” jika tiada yang layak!!!
      Satu lagi, heran betul nenek, rasanya anugerah penyampai radio tak payah lah dibuat 2 kategori – lelaki dan wanita. Combine jadi 1 aje. kategori ni nenek tengok tak ada saingan!!!!! asyik muka sama yang tercalon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!begitu juga kategori nasyid yang patut combine dengan berkumpulan popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge