Home / Blog / Backlink / Tips Tingkatkan Trafik Menggunakan Backlink

Tips Tingkatkan Trafik Menggunakan Backlink

Petang tadi sambil jalan-jalan dalam gengblogger, ada ternampak 1 tips menarik untuk tingkatkan trafik yang belum pernah dicuba sebelum ini.

 

 Tipsnya adalah seperti dibawah. Tips ni pun dapat dari page myvitrd. Thank you untuk tips yang menarik ni.
Jom kita ramai-ramai blogger-blogger cuba trick kat bawah ni.

 
1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

 
1. download mp3 percuma

2. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂

3. Cara hidup baru abad 21

4. Bila Aku Menulis Blog

5. ~ApekpunyaBlog~

6. My Big Family & Friends

7. ABCMILO

8. matdin (orang paling terkenal hehe…)

9. MSR @Blogger

10. tengku nizam

11. mizz shizu

12. Me & Myself V3

13. Blog Hanz

14. myvitrd

15. KL Urbanite

 
PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

 
Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

 
***Ingat…jangan menipu…tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak…

 
P/S: Kepada yang baca dan masih kabur dan tak faham sila tinggalkan komen aku akan terangkan bagaimana ia berfungsi.

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

39 comments

  1. oo I See..saya fham apa yang korang nak bt tu..haha..good idea bro=)

    • mula2 bila baca mmg blur jugak. tapi bila tgk betul2 dan cuba, baru tahu camana teknik ni berfungsi :)

      bro dah test ke teknik ni?

  2. masuk akal juga trick ni..kira mcm MLM juga ni…best2
    aku pun nak cuba juga bro..sukran!

    • boleh je cuba bro. kalau menjadi, bolehlah update kat sini semula :)

    • tapi rasanya depa takkan klik ling tersebut sebab just copy n paste je kan lnk tu..

      • link tu dia kena klik sebabnya dia nak copy url blog tu. kalau dia tak klik link tu, nanti link tu jadi sekadar text jelah tanpa hyperlink.

        secara tak langsung, sambil dia klik link tu utk copy url, dia akan masuk blog kita dan maybe dia akan berminat dgn posting yg ada kat blog kita :)

        dia jadi macam indirect marketing lah :)

  3. dulu penah baca tapi tak buat pun sebab tak berapa phm tapi skrg dah paham sambil menulis post sambil mengklik url heheh teknik tersirat nih
    nuriz recently posted..Nurhidayu Ahmad Radzuan Dakwa Gambar Dia Digunakan Untuk Menghina Sultan Johor

  4. good teknik..
    tp dpt link sahaja..pelawat tak der?
    biasanya sop rujuk backlink kepada link yg boleh menarik pelawat ke blog kita melalui link tersebut..
    mmg link byk tersenarai ttp kesanya nyer tiada,,

    hanya pendapat :)
    gnesop.com recently posted..Pandu berhemah dapat diskaun tol

    • pelawat akan ada berdasarkan teknik tu sbb user kena klik link tu utk dptkan url blog. dia tak boleh copy and paste je entry tu.

      dia kena copy and lepas tu hyperlink nama blog utk insert url. bila nak buat hyperlink, kena masuk blog yg dlm list tu utk dptkan url nya :)

      bro bolehlah cuba hands on utk tgk keberkesanannya :)

  5. he he macam surat berantai plak..ingat skim kawan tlg kawan dulu dulu tu… kena masukkan duit utk higher level.. tp ni x yah masukkan duit kira ok laaa he he good idea
    din recently posted..Shoes For Hiking In Rainforest

  6. actualy kalau semua perasan macam nie lah system surat berantai dulu tu yang kita kena pos kan RM20 untuk setiap seorang dan kita akan buat surat kita pulak untuk orang…itu dululah…sekarang nak buat backlink nak kena duit ka? BTW thanks admin for the info
    tokancorner recently posted..Rank No 2 From 9mill in Google Search in 2 Days

  7. nak try copy paste lah link ni…
    Dieyna recently posted..Makanan Turunkan Berat Badan

    • cubalah teknik ni and report kat sini ada perubahan mendadak tak :)
      nanti tolong send ur entry pasal ni kat komen ni utk kita follow up :)

  8. dah buat dah… terima kasih sifu…

  9. informlah yer kalau ader tip blog terbaru yer…
    Dieyna recently posted..Tingkatkan Trafik Blog

  10. Bagus juga yer benda macam ni.. bantu membantu.
    Steward John recently posted..Happy Eid Fitr

  11. admin dh try ke benda ni…berkesan ke? me setakat BW cara biasa ajer utk up traffic–tu pun time free ajer..
    mama zharfan recently posted..sticky post RM100 jd taruhanjom cuba nasibclick jer banner kat bwh ni

    • dah pernah cuba and mmg ada peningkatan sikit. cubalah try buat. senang je.just buat entry mcm biasa dan copy paste content post tu. pastu gi setiap website utk copy url :)

  12. mcm best je..masuk akal gak cara ni..nt try wat..tq sharing
    rizuanismail recently posted..Sokong Kempen Block blog porno-lucah Malaysia

  13. wah bgs jgak ni..nak try buat la nanti..hehe

  14. penah terbca tntg ni..tp btoi ke success bro..tnya r coz bro dh wat kn.so der perubahan x? law der nk wat ugak.ihi
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. oh yeker..tp per slh nya try kn. hihi..
    leh suzie nk wat juga x?klu wat, bro no 14, suzie 15? cm tu ker.
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16. saya dan copy paste.tq ye 😉

  17. ha2..pomot bro kt stu erk..pndai2..k jp g suzie wat..dr xder idea nk post.hhihi
    suzierahman recently posted..Bila SITI NURHALIZA marah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  18. best gak ni, nanti nak try lah
    rodie recently posted..BeBas JeRaWat Tanpa SeBaRanG BeLanJA

  19. hahahahaa. saya paham betul tapi banyak orang yang nipu nih
    eas dudul recently posted..7 Danau Bawah Tanah yang Indah di Dunia

  20. tak faham mcm mana nak pindah2kan link tu..
    huhu sorry saya budak baru belajar kalau saya tak tau tolong ajarkan….
    nidron recently posted..Tips Penjagaan Tayar Kenderaan

  21. hehe…macam sistem piramid kan…takpe…sume pon dpat untung…modal free je
    padel recently posted..AndaSukaKemalangan lagi berhampiran exit tol senawang arah selatan

  22. ehehe….menarik betul post nie,
    nak cuba! nak cuba!
    yea!
    wansiti recently posted..Help protect all women! Fight Cervical Cancer!

  23. dhiya: kalau tak faham boleh bertanya part yg kurang faham tue :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge