Home / Blog / Tron Legacy Nuffnang Premiere Screening At TGV Sunway Pyramid

Tron Legacy Nuffnang Premiere Screening At TGV Sunway Pyramid

Minggu lepas berkesempatan pergi ke Tron Legacy Premiere Screening di TGV Sunway Pyramid. Agak ramai orang juga kat sana kerana ada beberapa panggung dibuka serentak untuk premiere screening yang lain.

Sebelum saya komen tentang Tron Legacy, kita cerita dulu benda yang tak best lah. Yang tak bestnya premiere screening kali ni adalah kelemahan dalam menguruskan orang keluar selepas tengok cerita Tron Legacy. Disebabkan kita antara orang terawal di Malaysia yang tengok Tron Legacy, memang agak ketat sikit kawalannya. Semua barang elektronik yang boleh mengambil video kena ditinggalkan kat kaunter. Bila dia mula minta tinggalkan handphone kat kaunter, saya dah agak nanti bila nak keluar nanti mesti huru hara. Dan memang betul pon, dekat 20 minit jugaklah nak tunggu giliran untuk ambil handphone. Dah lah sesak dengan orang, memang lah tak efisien cara dia uruskan situasi ni. Dalam sesak-sesak tu, ternampaklah Mr Curly meluncur gagah ke kaunter sebab dia pakai tag warna lain. Lepas ni kena belajar lah ilmu apa dia pakai sampai boleh settle cepat :)

Komen saya tentang cerita Tron Legacy ni, ianya cerita yang menarik dan kalau tengok dalam 3D mesti lagi syok. Dari 5 bintang, saya bagi 3.5 bintang untuk Tron Legacy. Bagi yang masih berkira-kira samada nak tengok ke tak cerita ni, pergi je tengok cerita ni. Tak rugi kalau tengok sebab penuh dengan aksi futuristik dan tak membosankan.

Tron Legacy Movie Stills

Tron Legacy dibintangi oleh Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde, Bruce Boxleitner, James Frain, Beau Garrett and Michael Sheen. Bagi yang nak mengetahui Tron Legacy ni menceritakan tentang apa, berikut adalah sinopsis Tron Legacy.

“TRON: Legacy” is a 3D high-tech adventure set in a digital world that’s unlike anything ever captured on the big screen. Sam Flynn (Garrett Hedlund), a rebellious 27-year-old, is haunted by the mysterious disappearance of his father Kevin Flynn (Oscar®- and Golden Globe®-winner Jeff Bridges), a man once known as the world’s leading video-game developer. When Sam investigates a strange signal sent from the old Flynn’s Arcade—a signal that could only come from his father—he finds himself pulled into a digital world where Kevin has been trapped for 20 years. With the help of the fearless warrior Quorra (Olivia Wilde), father and son embark on a life-and-death journey across a visually-stunning cyber universe—a universe created by Kevin himself that has become far more advanced with never-before-imagined vehicles, weapons, landscapes and a ruthless villain who will stop at nothing to prevent their escape. Presented in Disney Digital 3D™ and scored by Grammy® Award-winning electronic music duo Daft Punk, “TRON: Legacy” hits U.S. theaters on Dec. 17, 2010, in Disney Digital 3D™ and IMAX® 3D.”

Garrett Hedlund dan Olivia Wilde

Jeff Bridges dan Olivia Wilde

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

13 comments

  1. baru semalam tgk..bole tahan dan tidak rugi menontonnya walaupun agak kabur skit jalan cerita dia.
    azizan4444 recently posted..Saya Gay- Saya Ok! – Tahniah Hanis Zalikha!

  2. sukelaaa….haha

  3. bro, wa dpt cpt psl wa tkentut mase kt blkg tu..dorg halau wa le..hikhik
    mr curly recently posted..“The Season of the Witch is Here”

  4. aduh.. bz ahh
    mira_nas recently posted..Segmen Jom Berkenalan

  5. cerita menarik tapi ok je kott….hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge