Home / Cars / Volkswagen / Volkswagen Polo 1.2 TSI Dah Sampai Malaysia

Volkswagen Polo 1.2 TSI Dah Sampai Malaysia

VW Malaysia nampaknya sangat agresif dalam pengiklanannya kali nie terutamanya kebelakangan ni dapat dilihat iklan Volkswagen Polo disiarkan dengan kerap di kaca televisyen dan juga akhbar tempatan. Ni lah iklan yang dimaksudkan tu.

Volkswagen Polo 1.2 TSI dijual pada harga RM108,888.00 (tidak termasuk insuran, cukai jalan dan yuran pendaftaran). Walaupon Volkswagen Polo cuma 1.2 liter, tetapi kuasa yang dihasilkan oleh VW Polo menyerupai atau pon lebih baik dari kenderaan 1.6 liter lain di pasaran. Volkwagen Polo dilengkapkan dengan turbocharger yang mampu menghasilkan 105hp pada 5000rpm dan 175 Nm pada 1550–4100 rpm.

VW Polo mampu memecut dari 0-100km/j dalam masa 9.7 saat dan mempunyai FC yang dianggarkan pada 5.3liter/100km. Sistem transmisi yang digunakan pula adalah 7-speed direct shift gearbox DSG. Volkswagen Polo 1.2 TSI turut dilengkapkan dengan rim 15′, Euro NCAP 5 Star Rating, airbag dan 5 tahun jaminan.

Harga yang diletakkan Volkswagen Malaysia untuk VW Polo 1.2 TSI sangatlah menarik disamping cukai jalannya yang murah iaitu RM55 (setahun) je. Tapi apa yang dibimbangkan disini adalah kos maintenance kereta yang tinggi disebabkan oleh faktor kekurangannya spare parts di pasaran. Biasanya kos untuk maintain kereta continental ni biasanya lebih tinggi berbanding kereta tempatan atau kereta Jepun tapi build quality kereta continental biasanya lebih kemas dan nampak solid.

Sekiranya anda ingin memiliki kereta continental dari Volkswagen, maka Volkswagen Polo 1.2 TSI boleh dijadikan salah satu dari pilihan anda atau anda boleh menunggu Ford Fiesta. Harga Ford Fiesta jauh lebih murah berdasarkan harga anggaran yang diletakkan oleh Ford Malaysia iaitu RM85,000 untuk Ford Fiesta Sport 1.6L Ti-VCT. Pandu ujilah terlebih dulu sebelum membuat keputusan anda.


Sumber Gambar : Volkswagen Malaysia (kereta sebenar mungkin berbeza dari gambar disini terutamanya stail rim dan bodykit)

About kl urbanite

Terima kasih kerana membaca blog ini. Segala penulisan disini adalah merupakan pandangan peribadi. Disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips, berita sukan dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.
Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

26 comments

  1. wah amat cute! ala2 cm honda jazz pon der.klu nk kna kje krs r.huhuh
    suzierahman recently posted..7 – 9 0ct 2010 kenduri kawen ila part 4

  2. comel tp mahal :)
    kalau kat UK keta baru murah ajer :)
    mama zharfan recently posted..iphone 3G up for grab!!! click on the banner!!!

  3. wah! terbaik! naseb xde duit je nk beli.hehe.;-)
    zaer recently posted..Nama Pengkid

  4. sedang-sedang aje.elok sangat.

  5. walaweh!
    lawanya kaler..
    m’goda gitu..
    tp harga dia musti kaw2..uhuh
    panadol recently posted..Speking London Pulak

    • memang menggoda kete ni. kalau tak kuat iman dah lama boleh tergoda. harga pon not bad lah, dalam rm110k on the road price tak masuk insuran lagi

  6. 1.2 for 108k?hmmmm….

  7. Saya suka hero iklan ni.. haha.. tapi kete tu mmg cool 😀
    Ainismaira recently posted..Gembiranya Hati Seorang Blogger Bila

  8. perfume polo mampu ler..hihihi

  9. kete volkswagen mmg kete idaman notami..notami plg minat dgn volswagen mk6 golf gti..tp kalo x mampu, dpt beli polo pon dh cukup la.. =)
    notami recently posted..Imaan dah Setahun Giveaway

  10. smart abes la keta nie..serius..harga pun smart gak..hihi
    tiefazatie recently posted..ifa sayang lebih la ennuff!

  11. das auto…wah kalau takde AP ni mau bawah 60k ni…
    sham recently posted..Iffahani – Permulaan Sebuah Kehidupan

  12. bro,bli jer..hihi
    suzierahman recently posted..Hepi Bufday Wawa Syg

  13. volkswagen ni banyak kereta dia yang smart.. tapi harga dia pun smart juga..
    kulanz recently posted..20102010 – Google Sitelinks Sebagai Kenangan

    • @kulanz: bro, kete volkswagen mmg best. senang citer kete german memang menariklah. hehe
      @suzie: memang nak beli suzie cuma bab maintenance yg menghalang tu. karang bila buat major service kena bayar rm2k, mau terduduk jap. huhu

  14. smart gile la VW polo ni. rase nk sbijik je.brape ribu ni??

    p/s latest entri krayonjingga:
    Makan ***** Lembu
    DOTA 2
    Persamaan Penjual Burger dan Peminat Indie

  15. wow…ada turbo…mesti pakai ron97 ni..huhu
    ponda_malam recently posted..Anna Sonoda

  16. kalau kat labuan maybe buleh dapat harga rendah sedikit ni :)

  17. huhu keta yg cumil dengan harga yg juga cumillll
    pnr0s recently posted..award dari Lulu

  18. bawah 95k ok..lah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge